18e PIANOo-congres 2024: Aanbesteden is keuzes maken

Startdatum:
06-06-24 00:00

Publieke inkoop is een aaneensluiting van keuzes. Vanaf de voorbereidingen in het inkoop- en aanbestedingsproces tot aan de beoordeling; je maakt keuzes over én tijdens de gehele procedure. Zo houd je rekening met beleid, waaronder duurzaamheid en innovatie, en de mogelijkheden van de markt. Tegelijk moet de procedure ook passend worden ingericht: ook hierin maak je keuzes. Je bent continu bezig met keuzes maken. Daarnaast zijn de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan complex. Er is zelden één oplossing. De complexiteit van uitdagingen wordt groter door globalisering, milieu-uitdagingen en de snelle ontwikkelingen van technologie. Deze toenemende complexiteit is ook merkbaar in ons vakgebied van publieke inkoop.

Burgers en ondernemers hebben behoefte aan duidelijke keuzes en willen kunnen rekenen op een overheid als betrouwbare partner. Keuzes van een overheid die begrijpelijk zijn en voldoen aan wet- en regelgeving. Keuzes van een overheid die leiden tot een veilige toekomst voor de volgende generaties. Keuzes van een overheid die nieuwe innovaties aanjagen. Keuzes van een overheid die worden vertaald naar haar publieke inkoop. Aanbesteden is keuzes maken!

Save the date!

Op donderdag 6 juni nodigen we je uit voor de 18e editie van het PIANOo-congres in het inspirerende en vernieuwde NBC in Nieuwegein. Op deze locatie staat duurzaamheid centraal. Het congrescentrum heeft na de brand van vorig jaar een tweede leven gekregen. Inkoopprofessionals uit heel Nederland* kunnen deelnemen. Het PIANOo-congres biedt plenaire keynotes en een ruime keuze uit deelsessies over diverse onderwerpen, zoals veranderende regelgeving, innovatiegericht inkopen, MKB-vriendelijk aanbesteden en maatschappelijk verantwoord inkopen.

Laat je inspireren over de mogelijkheden van publieke inkoop. Deel kennis en ervaringen over de belangrijke rol die publieke inkoop speelt binnen de maatschappij. Reserveer 6 juni alvast in je agenda. Het programma komt in april online.

  • Datum: donderdag 6 juni
  • Locatie: NBC in Nieuwegein
  • Aan deelname zijn geen kosten verbonden

*Dit congres is bedoeld voor inkoopprofessionals. Voorwaarde voor toelating is dat je werkzaam bent bij een aanbestedende dienst.