Afgelopen week 5238 bezoekers
19518 geregistreerde inkopers
3199 app gebruikers

A successful procurement transformation (with people as a critical success factor)

Evenement start op: 28 mrt. 2019 09:00

In deze gratis ledenactiviteit staat de mens en de verandering binnen aankoopafdelingen centraal. We zoomen in op de evolutie van skills en competenties voor de aankooporganisatie van de 21ste eeuw met sterk inspirerende sprekers die u met de nodige animo zullen begeesteren.

Veranderingen zijn door de turbulente omgevingen van bedrijven – ook aankooporganisaties – al lang geen rationeel proces meer dat 'eenvoudig' top-down aan te sturen is. Ook is het geen lineair proces dat van A naar B verloopt. Veranderingen zijn er continu en om succesvol te kunnen veranderen moet iedereen, van hoog tot laag, overtuigd zijn van de noodzaak. Om te overleven in een globale en turbulente omgeving zal je bovendien sneller moeten vernieuwen dan de concurrentie. Een organisatie weer op de rails krijgen en/of haar koers veranderen gebeurt niet omdat het leuk en uitdagend is, maar vanuit een zekere urgentie. Het marktaandeel daalt, we zijn onvoldoende concurrerend, de kosten zijn te hoog en de klanten zijn ontevreden. Kortom: er is sprake van stress, frustraties en middelmatigheid. Het gaat niet goed, dus we moeten veranderen.

Zo’n 70 procent van veranderingsinitiatieven binnen aankooporganisaties faalt. Er is vaak veel gedoe, dat veel energie kost en dan moet de verandering soms nog beginnen. Om succesvol in te kunnen spelen op een organisatorische verandering van uw aankoopafdeling is het noodzakelijk het kennisniveau van uw aankopers continu te blijven ontwikkelen en hen te stimuleren om uit hun gewoontes te komen.

DOELGROEP

Dit seminar richt zich voornamelijk op leidinggevende aankopers, aankoopmanagers, directieleden en HR-medewerkers die aankopers rekruteren of instaan voor hun interne ontwikkeling.

PROGRAMMA

09.00u – 09.30u Aankomst deelnemers + klein ontbijt

09.30u – 09.40u A next chapter in the Procurement and Supply Management landscape

Ronald Jordens, Managing Partner bij The House of Procurement verwelkomt u, geeft een korte introductie van THOP en modereert het seminarie.

09.40u – 10.15u De Juiste Inkoopcompetenties In-House Ontwikkelen

Sandy Buckinx, Managing Partner bij SupplyPlus geeft een uiteenzetting over welke competenties en vaardigheden de aankopers van de toekomst nodig hebben. Menig CPO gelooft immers dat 51% van hun mensen onvoldoende bekwaam is om bij te dragen aan hun aankoopstrategie (bron: Deloitte Global CPO Survey, 2018[1]).

10.15u – 10.45u Building Stakeholder Relationships Within A Changing Procurement Organization (English)

Paul Izoard, Procurement Practice Director at Resultance will share his best practices on how he reorganised the procurement function within one of Europe’s biggest energy providers. Sometimes we are wondering why a procurement transformation is not effective and moreover, we are wondering what the reason is behind a very low level of process and contract compliance.

10.45u – 12.30u People in Change - Why Stability Management Is As Important As Change Management

Peter De Prins, Professor in Management Practice on change management, leadership and coaching bij Vlerick Business School. Bij change management hebben de meesten van ons een beeld over hoe een groep mensen aan de hand van gedefinieerde logische stappen hun doelstellingen kunnen bereiken. Het gaat vaak over een extrapolatie van oude patronen en systemen, en wanneer het niet werkt, grijpt men gemakkelijk terug naar de oude gewoonten. Peter bezorgt je een heldere visie op de belangrijkste aspecten die je wilt beheersen om verandering in de huidige wereld te realiseren. Hij gebruikt daarvoor zijn nieuw ontwikkelde integratief '6 Batteries Model[2]’.

12.30u – 13.45u Lunch en netwerken


Praktische informatie

  • Datum en tijdstip: donderdag 28 maart 2019 - 09:00 - 13:45
  • Locatie: Kasteel Ter Ham
  • Adres: De Maillé de la Tour Landrylaan 2, 1820 Steenokkerzeel
  • Aanmeldperiode: woensdag 23 januari 2019 - donderdag 28 maart 2019
  • Prijs: VIB-leden: Gratis // Niet-leden: €50,-
Bronlocatie van dit event

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders