APMP Procurement bijeenkomst 2022

Startdatum:
15-09-22 15:00

Op 15 september houden we eindelijk weer een fysieke bijeenkomst. We kijken ernaar uit om jullie weer live te ontmoeten en onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten. We zijn benieuwd hoe het jullie de afgelopen 2 jaar is vergaan. We ontmoeten elkaar bij van der Valk in Harderwijk, Leuvenumseweg 7, 3847 LA Harderwijk.


Op het programma staan 3 interessante presentaties:

 1. Data gedreven inschrijven op aanbestedingen. Door Matthijs Huiskamp van Altura
 2. Strategisch inschrijven: geen spel zonder nieten? door Pieter van den Oord, Partner bij La Gro Geelkerken Advocaten
 3. Eurovisie Songfestival Rotterdam: winning the bid! door Dave Geensen, Program manager international business / project manager Host City Eurovision Song Contest 2021

Er is de laatste jaren een golf van innovatie merkbaar in de wereld van aanbestedingen en een belangrijke pijler hiervan is de inzet van data.

Er wordt veel data gegenereerd tijdens het inschrijven op aanbestedingen, data die je als bidmanager kan inzetten om intern te ontwikkelen en strategischer in te schrijven. Matthijs laat in zijn presentatie zien welke data waarde biedt voor jou en hoe je deze concreet in kan zetten.

Matthijs is een van de oprichters van Altura, het platform om frictieloos in te schrijven op aanbestedingen. Hij heeft een achtergrond in digitale innovatie en organisatiekundige vraagstukken. Vanuit deze kennisgebieden is hij in 2019 aan de slag gegaan om het aanbestedingsproces voor de inschrijver te verbeteren.

Strategisch inschrijven is in beginsel toegestaan. Maar niet in alle gevallen. In geval van een manipulatieve inschrijving, wordt deze ongeldig verklaard. In een interactieve workshop, worden de grenzen verkend hoe een bid/proposal/inschrijving kan worden geoptimaliseerd en wat daarbij de valkuilen en risico’s zijn.

Pieter van den Oord en Monika Beck zijn gespecialiseerd in het aanbestedingsrecht. Vanuit hun expertise staan zij inschrijvers en aanbesteders in publieke aanbestedingen en private tenders met raad (advisering) en daad (procedures) bij.

Dave Geensen is Program manager international business. Vanuit deze rol was hij ook project manager Host City Eurovision Song Contest 2021. Dave was medeverantwoordelijk voor het winnende BID waardoor het songfestival in Rotterdam georganiseerd mocht worden. De bijzondere uitvraag, onduidelijke concurrentie, politieke gevoeligheid, druk van publieke opinie maar ook de ruimte die er was voor creativiteit hebben het gemaakt tot een traject om niet snel te vergeten! Dave neemt jullie mee in de hoogte- (en diepte?) punten van dit aanbestedingstraject. Daarnaast laat hij zien dat het bid als koersdocument in roerige tijden nog belangrijker is bij de uitvoering.

Praktische informatie

 • Locatie: Van der Valk Harderwijk
 • Datum: 15 september 2022
 • Kosten: De ledenbijeenkomst is gratis voor leden. Kaarten voor niet-leden zijn € 99,00
 • Programma
  • 15:00 Inloop
  • 15:30 Welkom door Wouter van Tienhoven
  • 15:45 Sprekers, ontmoeten sponsoren, netwerkgelegenheid
  • 18:30 Opening buffet
  • 19:00 Uitreiking APMP Award nieuwe stijl en borrel
  • 20:30 Einde

Aanmelden
Binnenkort geven wij de link vrij waarmee je je kunt aanmelden voor dit event. Heb je in de tussentijd vragen, stuur dan een mailtje naar jasper.pannekoek@apmp.nl.