Bouwen aan een toekomstbestendige keten

Startdatum:
08-09-22 13:30

Hoe blijf je als bedrijf succesvol in een wereld van disruptie en globalisering, met een toenemende roep om verduurzaming en snel veranderende klantwensen? Hoe ga je om met de uitdaging van schaarste? Hoe bouw je een toekomstbestendige keten?


Over dit evenement

DATUM 8-9-2022
TIJD 13:30 – 18:30
PLAATS UTRECHT
LOCATIE ABN AMRO Central Park
PRIJS €75,00 excl. btw
LEDENPRIJS €0,00 excl. btw

Over dit event
In samenwerking met ABN AMRO organiseert Nevi op 8 september een event voor de sector industrie.

In deze dynamische wereld waar schaarste en prijsstijgingen meer regel zijn dan uitzondering, is het gebruik van markdata belangrijker dan ooit. De Purchasing Managers Index (PMI) heeft als doel informatie te verstrekken over huidige en toekomstige zakelijke voorwaarden aan inkoopmanagers, besluitvormers en investeerders van bedrijven. Iedere maand duidt sectoreconoom Albert Jan Swart (ABN AMRO) de PMI voor Nevi. Wat kun je nu eigenlijk met deze PMI?

De tijd van schaarste van personeel maakt een inclusieve arbeidsmarkt steeds belangrijker. CEO van Confed, Peter Hobbelen: “In Nederland staan 1 miljoen mensen aan de kant die willen en kunnen werken onder aangepaste omstandigheden, maar werkgevers willen hier niet aan. Deze mensen hebben geen afstand tot de arbeidsmarkt, maar het is juist andersom. De Confed Group bewijst dat succesvol zakelijk ondernemen met het mixed people-concept wel degelijk mogelijk is.”

Succesfactoren
Wat zijn de succesfactoren van een toekomstbestendige keten? Hoe blijf je als bedrijf succesvol in een wereld van disruptie en globalisering, met een toenemende roep om verduurzaming en snel veranderende klantwensen? Hoe houd je alle stakeholders tevreden en realiseer je tegelijkertijd een gezond rendement? In essentie is het antwoord eenvoudig: Ketensamenwerking. Een keten die op elkaar is ingespeeld functioneert beter, sneller, goedkoper en duurzamer, en is innovatiever, klantvriendelijker en wendbaarder.

Toch blijkt de praktijk weerbarstig. Michel van Buren (business consultant en directeur van advies- en realisatiebureau BLMC) koppelt de theoretische belofte aan de praktijk: hoe geef je die ketensamenwerking vorm? Centraal staat het begrip regie. Je kunt een keten immers niet controleren, maar wel regisseren.

Tijdens dit event komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De PMI, wat kun je daar nu eigenlijk mee?;
  • De succesfactoren van ketensamenwerking;
  • Bouwen aan een duurzame keten;
  • De uitdaging van schaarste;
  • Sociaal ondernemen en inclusie op de arbeidsmarkt.

Programma

13:30 uur Inloop
14:00 uur Welkom door dagvoorzitter Bart Vos
14:05 uur PMI international
14:30 uur Uitdagingen van schaarste
15:15 uur Pauze
15:30 uur Subsessies
16:15 uur Korte pauze
16:20 uur Succesfactoren van een toekomstbestendige keten
17:20 uur Afsluiting programma
17:30 uur Netwerkborrel
18:30 uur Einde

Over de community Industrie
De community Industrie jawel, is het Nevi netwerkonderdeel dat zich richt op inkopen in de industrie. Het inkoopaandeel – en daarmee het belang -in de industrie is groot, tussen de 60 en 90%. Prestaties van je leveranciers bepalen in grote mate de klanttevredenheid en je concurrentiepositie. Als inkoper, categorie manager of contractmanager speel jij een sleutelrol bij de prestaties van deze leveranciers. En daarmee dus indirect bij de prestatie richting je klanten. Zij verwachten immers topkwaliteit.

We organiseren events en bedrijfsbezoeken die zinvol, leerzaam en interessant zijn voor alle inkoopprofessionals in deze sector. “Inkopen in de industrie vraagt specifieke kennis en vaardigheden. In vergelijking met andere sectoren, zien we in de industrie een hoge mate van inkoopvolwassenheid”. Hieraan proberen wij met de community Industrie een constructief steentje bij te dragen!