Afgelopen week 5086 bezoekers
18103 geregistreerde inkopers
2875 app gebruikers

Circulaire markt 2018

Evenement start op: 07 nov. 2018 10:00

Ontdek de Circulaire Beurs 2018

Bij de overheid staat u steeds voor nieuwe uitdagingen. En circulair inkopen is dé uitdaging van nu – mede door het nieuwe Klimaatakkoord. Kom op 7 november naar de Circulaire Beurs en ontdek hoe u circulariteit het beste kunt aanpakken.
In een circulaire economie worden producten en materialen zoveel mogelijk hergebruikt. Zo behouden grondstoffen hun waarde en blijft de CO2-uitstoot beperkt. Hoewel de economie elk jaar circulairder wordt, hebben overheden hun inkoop hier nog nauwelijks op aangepast. Eén oorzaak is dat de overheid het duurzame marktaanbod nog niet kent. Daar brengt de Circulaire Beurs 2018 verandering in! Innovatieve producten en diensten Op de Circulaire Beurs laten start-ups en andere bedrijven zien met welke innovatieve producten en diensten u uw inkoopproces kunt verduurzamen. Zij doen dat op de ‘circulaire markt’. Vier thema’s staan hier centraal:

  • Circulaire bouw
  • Circulaire stadslogistiek (in samenwerking met Green Deal Zero Emission)
  • Reduceren van afval
  • Circulair voedsel

Inspirerende kennis en ervaringen
Naast de circulaire markt zijn er lezingen, workshops en boeiende presentaties. Bijvoorbeeld over CO2-reductie, Circulair aanbesteden is best ingewikkeld, vermindering van grondstoffengebruik en het effect van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI)-beleid op werkgelegenheid. Interessante netwerkmogelijkheden Op de Circulaire Beurs treft u inkopers van (semi-)overheidsinstellingen, beleidsmedewerkers, bestuurders en experts op het vlak van de circulaire economie. Zij helpen u om een duurzame impuls te geven en daarmee de Nederlandse energietransitie te versnellen.

Wij verzoeken alle bezoekers om zonder CO2-uitstoot (zero emission)naar de beurs te komen. Dus niet met de auto, maar bijvoorbeeld met het OV of de fiets. Vanaf Den Haag Centraal Station kunt u (gratis) met elektrische shuttles naar de beurs.

DATUM EN TIJD

wo 7 november 2018 van 10:00 tot 17:00

LOCATIE

Fokker Terminal - 249 Binckhorstlaan - 2516 BB Den Haag


DE RIJKSOVERHEID EN DE GEMEENTE DEN HAAG

Organisator van Circulaire markt 2018

De Rijksoverheid, vaak kortweg het Rijk genoemd, is het onderdeel van de Nederlandse overheid dat wettelijke taken heeft op landelijk niveau: de 'centrale overheid'. Het Rijk wordt gevormd door alle ministeries, de uitvoeringsorganisaties die onder de verantwoordelijkheid van een ministerie vallen, inspecties en Hoge Colleges van Staat, en houdt zich bezig met de voorbereiding en de uitvoering van plannen van de regering en het parlement. https://www.rijksoverheid.nl/

Den Haag of 's-Gravenhage is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland en met 534.158 inwoners (31 mei 2018, bron: CBS) de op twee na grootste gemeente van Nederland, na Amsterdam en Rotterdam. Sinds 1 januari 2015 vormt Den Haag samen met 22 andere gemeenten de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, met gezamenlijk 2,3 miljoen inwoners. Deze regio maakt op haar beurt weer deel uit van de Randstad. https://www.denhaag.nl/nl.htm

Bronlocatie van dit event

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders