Community of Practice Digitale innovaties (gaat verder) in 2023

Startdatum:
26-09-23 13:00

Digitale innovaties zijn waardevol voor publieke organisaties, maar brengen veel nieuwe inkoopvraagstukken met zich mee. In de Community of Practice Digitale Innovaties delen strategische inkoopadviseurs, innovatie- en programmamanagers kennis en ervaringen met elkaar. Experts geven duiding op specifieke onderwerpen. Na 4 online themasessies in 2022, komt de CoP weer online bijeen. Enthousiast over het onderwerp? Sluit aan bij de CoP!


Waar moet je op letten als je een digitaal innovatietraject wilt opzetten met marktpartijen? Hoe pas je bijvoorbeeld verantwoord algoritmes of big data toe? Wat vergt toepassing van een digitale innovatie van je organisatie? Ontdek het in deze Community of Practice (CoP).

Over de community
Heeft jouw organisatie behoefte aan een oplossing die niet kant-en-klaar te verkrijgen is, dan kun je op zoek gaan naar nieuwe ideeën en innovaties op de markt. Gaat het om innovaties waar digitale technologieën een deel of geheel van de oplossing zijn, dan hebben we het over digitale innovatie (zoals software met algoritmes, big data, sensoring, enzovoorts).

Maar wat is er voor nodig om nieuwe digitale oplossingen te laten ontwikkelen en af te nemen? En zijn er al succesfactoren? Met deze en nog vele andere onderwerpen gaan we gezamenlijk aan de slag in deze CoP.

Programma 2023
In 2023 komt de CoP elk kwartaal bijeen. In de sessies worden presentaties gegeven en ervaringen uitgewisseld. Je kunt ook aansluiten in een sessies als je niet aanwezig bent geweest bij de voorgaande sessie(s).

  • Dinsdag 14 maart van 13.00-15.00 uur (gepasseerd)
  • Dinsdag 16 mei van 15.00-17.00 uur (gepasseerd)
  • Dinsdag 26 september van 13.00 uur-15.00 uur (online)
  • Dinsdag 21 november van 13.00-15.00 uur (online)

Op dinsdag 14 maart starten we met een online sessie waarin Rijkswaterstaat haar werkwijze bij het inkopen van Onderzoek en Ontwikkeling (O&O) toelicht. Verder gaan we in op de praktijkcasus Digishape; een open innovatiecommunity waarin wordt gewerkt aan digitale innovatie voor de watersector. De organisatoren van deze community vertellen meer over hoe ze experimenten en samenwerking (data delen) tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden realiseren.

Onderwerpen uit 2022
De community kwam 4 keer bij elkaar in 2022. Tijdens die sessies zijn kwamen de volgende thema’s aan bod:

Digitale stad en AI als systeemtechnologie.
Hoe doe je zaken met start-ups?
Hoe koop je verstandig algoritmische toepassingen in?
Hoe innovaties beproeven met pilots en prototypes?