Community of Practice – Meten en Monitoren van MVI

Startdatum:
03-10-22 00:00

Heb je meer behoefte aan handvatten en tools voor het monitoren van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI)? Wil je graag leren hoe andere inkopende partijen en experts in de praktijk met monitoren omgaan? Meld je aan voor de Community of Practice (CoP) Meten en Monitoren. De CoP start in oktober 2022.


MVI speelt een belangrijke rol bij het halen van de doelstellingen van Nederland uit onder andere het Klimaatakkoord, Grondstoffenakkoord, Schone Luchtakkoord en diverse andere afspraken op het gebied van duurzaamheid. Er is behoefte aan het delen en ophalen van kennis rondom het meten van de activiteiten, effecten en resultaten op het vlak van MVI. Vervolgens kunnen wij met deze kennis onze inzet op MVI beter volgen en bijsturen.

Voor wie
Deze CoP is bedoeld voor inkopers, beleidsadviseurs duurzaamheid en andere medewerkers die de verantwoordelijkheid hebben om MVI te monitoren.

Programma
De CoP staat in het teken van kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen op het gebied van MVI-monitoring. De CoP wordt verzorgd door Monica Sanchez Groeneweg van Rijkswaterstaat in samenwerking met de adviseurs van Avance Impact. Avance is een adviesbureau dat sinds 2009 gespecialiseerd is in het meetbaar maken van sociale, economische en milieu impact. Avance zal de CoP begeleiden in de opbouw en delen van kennis rondom de monitoring vraagstukken van de deelnemers. PIANOo levert input voor het programma en de inhoud van de sessies.

De sessies zullen zich richten op de 6 thema’s uit het Nationaal Plan MVI 2021-2025: circulair, klimaat, milieu, ketenverantwoordelijkheid (International Sociale Voorwaarden), diversiteit en inclusie, social return.

Planning
De CoP vindt plaats van oktober 2022 tot en met mei 2023. De precieze data volgen.

Aanmelden
Je kunt zich nu al voor de volledige CoP of voor de bijeenkomst per MVI-thema aanmelden door een mail te sturen naar monica.sanchezgroeneweg@rws.nl.