Facto Congres 2023

Startdatum:
21-09-23 10:00

Het Facto Congres werd vorig jaar gehouden op 15 september, ook in Nieuwegein. Met 300 facility professionals in de zaal was het – net als de jaren daarvoor – weer een volle bak. Ze woonden de keynotes van dr. Danielle Braun en acteur Loek Peters bij en lieten zich inspireren in sessies over onder meer hybride werken, circulair inkopen en Integrated FM als Game Changer in Hybrid Working.


Futureproof workplace
Innoveren om te excelleren

Duurzaamheid, data driven dienstverlening, optimalisering van de user experience, vierkante meters die meer niet dan wél gebruikt worden, afnemende sociale cohesie, de war for talent. Na enkele onrustige jaren zijn veel organisaties bezig met de herijking van hun workplace concept en het verder aanscherpen van hun (hybride) werkplek- en vastgoedstrategie.

Waar staan we nu, waar gaan we naartoe, hoe kunnen we snel en efficiënt meebewegen met organisatieontwikkelingen, hoe kunnen we slim gebruik maken van (facilitaire) data en technologische ontwikkelingen zodat FM nu én in de toekomst de klant optimaal van dienst kan zijn?

Alle reden dus om tijdens het Facto Congres 2023 het thema ‘Futureproof workplace’ centraal te stellen. Laat je inspireren door de praktijkcases (van onder andere ASML, KLM, Provincie Noord-Holland, Achmea, Nationale-Nederlanden, ABN Amro, Microsoft) en inspirerende keynote sprekers.

Dagvoorzitter

Suzan Vink-Opstal is de dagvoorzitter tijdens dit evenement. Haar deskundigheid en enthousiasme vielen bij de deelnemers en organisatie van de 2022-editie dermate in de smaak dat ze gevraagd is het dagvoorzitterschap ook in 2023 op zich te nemen!

Uitgelichte sprekers:

  1. Prof. dr. Elke Geraerts, keynote
  2. Dick van Velsen
  3. Bart Mak
  4. Hedwig Heinsman
  5. Suzan Vink

Bekijk alle sprekers


Programma – 21 september 2023
09:45 – 10:00
Opening door dagvoorzitter Suzan Vink

10:00 – 11:00
Keynote Prof. dr. Elke Geraerts | De Mentale Reset

Digitalisering, anders werken en samenwerken, de uitdaging om écht in verbinding te blijven met elkaar. We leven in een boeiende tijd met vele veranderingen die elkaar steeds sneller opvolgen. Het zorgt bij zowel mensen als organisaties voor onzekerheden, maar het biedt ook kansen om veerkracht te tonen en sterker uit de situatie te komen.

In haar keynote inspireert Elke Geraerts je met inzichten die je nodig hebt voor dit tijdperk. Met als uitgangspunt het menselijk brein laat ze zien hoe hybride werken én leven mensen meer productiviteit, energie en innerlijke rust kan opleveren.

Ook gaat ze in op de vraag hoe deze hybride context de veerkracht van jezelf, je team en je organisatie kan versterken en legt uit welke gevolgen dit heeft voor de strategie van je organisatie. En ze deelt haar ideeën over wat mensen kunnen doen om (zelf)leiderschap te bevorderen, om verbinding en psychologische veiligheid binnen een team te stimuleren, om veel meer te focussen op wat er écht toe doet en om de juiste, toekomstbestendige snaren te raken. Tijd voor een mentale reset!

11:00 – 11:30
Break

11:30 – 12:30
Sessieronde 1

12:30 – 13:30
Lunch

13:30 – 14:30
Sessieronde 2

14:30 – 15:00
Break

15:00 – 16:00
Sessieronde 3

16:10 – 17:00
Keynote Niels Thijssen | Succesvol falen: stilstaan is vooruitgaan

Winnen staat voor succes, verlies staat voor falen. Welkom in de wereld van topsport. Niels Thijssen neemt je aan de hand van eigen authentieke voorbeelden mee in zijn unieke kijk op gedragsverandering en persoonlijke ontwikkeling. Het klinkt misschien vreemd maar, zo heeft hij ervaren, er is zóveel winst te behalen uit verliezen, uit weerstand, uit je níet comfortabel voelen. Maar hoe doe je dat?

Na 15 jaar als coach in de Nederlandse en Belgische hockeysport op topniveau, koos Niels er in 2020 voor om te stoppen. Een bijzondere stap, want hij nam het besluit juist op het moment dat hij net was aanbeland op de positie waar hij altijd van had gedroomd.

Een terugblik op een carrière waarin Niels een persoon werd die hij niet langer wilde zijn en hoe hij dat heeft kunnen veranderen. Mede aan de hand van opgedane (soms pijnlijke!) ervaringen laat hij zien dat het belangrijk is om vaker stil te staan bij hetgeen we denken, voelen en doen. Om vaker momenten van bewustzijn te creëren om van daaruit keuzes te maken die daadwerkelijk leiden tot verandering van gedrag, zodat je een fijner mens, collega en leider wordt. Een keynote die bijblijft en een impact zal hebben op de dynamieken in jouw organisatie.

17:00 – 17:10
Afsluiting door Suzan Vink

17:10 – 18:00
Borrel

Sessies

Bekijk alle sessies

Datum en tijd
Donderdag 21 september 2023, 10:00 – 17:20 (Er is een beperkt aantal toegangskaarten aanwezig, dus meld je snel aan.)

Organisatie
Het Facto Congres 2023 wordt georganiseerd door Facto.

Bekijk alle informatie

Profiteer van aantrekkelijke collegakorting

Kom je met één of meer collega’s naar het congres? Dan geldt een aantrekkelijke korting en betaal je € 495,- (normale prijs € 645,-). Alle deelnemers krijgen bovendien gratis toegang tot alle content op facto.nl voor één jaar.

Locatie

De Woonindustrie – Symfonielaan 1, 3438EW Nieuwegein

Aanmelden

Meld je hier aan