Afgelopen week 4365 bezoekers
19099 geregistreerde inkopers
3127 app gebruikers

Het Rotterdams Inkoopseminar 2019

Evenement start op: 07 feb. 2019 12:30

Save the date 7 februari 2019 Hét Rotterdams Inkoopseminar

Dit seminar is de afsluiting van een half jaar hard werken van studenten van de minor Inkoopmanagement van Hogeschool Rotterdam. Hét Rotterdamse inkoopseminar vindt dit jaar voor de 5e keer plaats!

Het thema van dit jaar: ‘Powerskills 4 procurement’. Een uitdagend vraagstuk dat vanuit het wetenschappelijk perspectief zal worden besproken door prof.dr. Holger Schiele, Universiteit Twente. Ir. Jeroen Wegkamp MBA, CPO Nederlandse Spoorwegen geeft vanuit business perspectief een inkijk in de wijze waarop de Nederlandse Spoorwegen hieraan invulling geven.

Powerskills 4 Procurement

Welke powerskills zijn er nodig om wérkelijk het verschil te maken, het maximale resultaat voor de business én een boost aan jouw carrière binnen procurement?


Sprekers

Holger Schiele

bd8ddaa05f252ffa268addb39caf7b41?forcedownload=True

Holger Schiele is professor Technology Management – Innovations of Operations aan de Universiteit Twente. Hij studeerde in Maastricht en in Hannover en behaalde zijn doctoraat in Business Administration op het onderwerp "Innovations from and with suppliers". Werkte op de strategie- afdeling van Preussag AG en bij grote consultantbedrijven met multinationals als klant. Sinds 2009 is hij verbonden aan de Universiteit Twente.

Zijn onderzoeksgebieden liggen op;

  • Productiviteitsverhogende samenwerkingsinnovaties tussen kopers en hun leveranciers; een belangrijke sleutel tot upstream open innovatie bestaat uit een "voorkeursklant" zijn van toonaangevende leveranciers;
  • Regionale of nationale waardeketens, de geografische dimensie van toeleverketens en het effect ervan op samenwerking;
  • Ontwikkeling van nieuwe vormen van samenwerking in academisch onderzoek.

Holger maakt deel uit van het "University of Twente Initiative for Purchasing Studies (UTIPS)". Dit initiatief brengt alle onderzoekers samen op het gebied van supply management. De Universiteit Twente is geselecteerd als één van de vier wereldwijde 'Center of Excellence in Purchasing Research and Education' van de International Purchasing Science, Education and Research Association (IPSERA).

Jeroen Wegkamp a0e1a4968c86b53157cd9fa2b50fb88d?forcedownload=True

Jeroen is sinds vijf jaar CPO (hij spreekt zelf van “chef inkoop”) van NS.

Dagelijks vervoert NS ruim 1,1 miljoen treinreizigers. Zo zorgt NS voor de verbinding tussen thuis en werk. Tussen familie en vrienden, tussen mensen. De trein is nog altijd het enige vervoermiddel dat ongehinderd het hart van de binnenstad bereikt, op een duurzame en veilige manier. De trein is uniek, al 175 jaar lang en daarmee de trots van ruim 30.000 NS’ers. Gemiddeld genomen is NS in de afgelopen jaren beter gaan presteren, maar niet op alle trajecten en niet voor alle reizigers. Gemiddeld is wat NS betreft ook niet goed genoeg. Reizigers willen een comfortabele reis van deur-tot-deur. In een schone trein die op tijd rijdt. Met voldoende zitplaatsen en een goede wifi-verbinding. Via stations die van wereldklasse zijn.

Aan die doelstelling draagt Procurement maximaal bij. Door het verbinden van de beste leveranciers aan de (duurzame) behoeften van NS met het leukste (en misschien ook wel beste) inkoopteam van Nederland.

Jeroen heeft een brede achtergrond en ervaring. Hij is universitair opgeleid (Chemisch technoloog en MBA) en heeft na het management traineeprogramma van Aegon ruim 10 jaar gewerkt als management consultant. Bij Essent was hij verantwoordelijk voor de gehele inkoopketen: van strategische inkoop tot en met de crediteurenadministratie. Daar kwamen vervolgens ook de Duitse inkoopactiviteiten van Essent’s moederbedrijf RWE en het inrichten van de pan-Europese inkooporganisatie van RWE bij. Daarop volgde de overstap naar NS waar Jeroen verantwoordelijk is voor de inkoop van pennen en potloden tot en met nieuwe treinen.


Programma Inkoopseminar 7 februari 2019

12:30 - 13:00

Inloop met lunch

13:00 - 16:30

Dagvoorzitter;
Hans Bruijstens, Hogeschool Rotterdam

Sprekers;

  • Prof. dr. Holger Schiele, Universiteit Twente
  • ir. Jeroen Wegkamp MBA, NS

Studenten inkoopminor zullen tijdens lunch en pauze ook voorlichting verzorgen over hun adviesopdrachten.

16:30 - 17:30

Netwerkborrel


Gegevens

Datum: februari 7
Tijd: 12:30 - 17:30
Locatie: Hogeschool Rotterdam
Organisator: Hogeschool Rotterdam
E-mail: fmhr20jaar@hr.nl

Locatie

Hogeschool Rotterdam, Lloyd zaal 13e verdieping
Lloydstraat 300, 3024 EA Rotterdam - Nederland

Registreer je komst via de button aanmelden.


We zien je graag op 7 februari 2019! Docententeam minor Inkoopmanagement.

Bronlocatie van dit event

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders