Intervisie Ketenverantwoordelijkheid in de praktijk

Startdatum:
26-09-23 15:00

Heb je behoefte aan inhoudelijke ondersteuning op het gebied van ketenverantwoordelijkheid? En wil je jouw vraagstukken met andere inkoopprofessionals bespreken? Kom op 26 september 2023 naar de Intervisie Ketenverantwoordelijkheid in de praktijk. Formuleer samen met de deelnemers en experts oplossingen voor jouw vraagstukken en leer van elkaars ervaringen.

Opdrachtnemers, maar ook opdrachtgevers zijn verantwoordelijk om misstanden in de keten op het gebied van onder andere mensenrechten, kinderarbeid en milieuvervuiling te voorkomen of tegen te gaan. Dit is een complexe taak en veel inkopers ervaren zowel binnen hun organisatie (beleid, regelgeving etc.) als buiten de organisatie (complexe ketens, onduidelijke informatie etc.) problemen.

Tijdens deze intervisie over ketenverantwoordelijkheid bespreekt de groep vraagstukken en relevante praktijkervaringen van de deelnemers. Samen met onze experts formuleert de groep mogelijke oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken.

Voor wie?
Deelnemers starten of zijn al gestart met ketenverantwoordelijkheid, beschikken over de nodige basiskennis en hebben bijvoorbeeld de E-learning Ketenverantwoordelijkheid & ISV gevolgd.

Denk bij relevante functies aan inkopers, interne opdrachtgevers, contractmanagers en verdere stakeholders die zich bezighouden met ketenverantwoordelijkheid binnen een aanbestedende dienst.

Programma
Tijdens deze intervisie zijn er meerdere experts op het gebied van ketenverantwoordelijkheid aanwezig.

  • Opening door PIANOo.
  • Deelnemers delen eigen vraagstukken rondom ketenverantwoordelijkheid.
  • De groep formuleert samen met een aantal experts mogelijke oplossingen voor de uiteenlopende vraagstukken.
  • Afsluiting en netwerkborrel.

Op 30 november 2023 organiseert PIANOo de tweede intervisie over ketenverantwoordelijkheid. Tijdens deze sessie evalueert de groep de mogelijke oplossingen voor de vraagstukken die op 26 september zijn besproken. Ook is het op 30 november mogelijk om nieuwe vraagstukken met de groep te bespreken. Voor beide sessies moet je jezelf apart inschrijven (beperkte capaciteit). Het is niet noodzakelijk om bij beide intervisies aanwezig te zijn.

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 26 november 2023 van 15.00-17.00 uur. Inloop is vanaf 14.30 uur en de netwerkborrel is tot 18.00 uur.

Locatie: Graadt van Roggenweg 200 in Utrecht (nabij Utrecht CS)

Kosten
Deelname is gratis