Kennissessie Nevi Publiek @ Pels Rijcken

Startdatum:
18-11-24 13:00

De Communities Nevi Publiek en YPP (Young Procurement Professionals) zijn te gast bij landsadvocaat Pels Rijcken waar we in deze Kennissessie met recente jurisprudentie aan de slag gaan! Ook dit keer is weer de vraag: wie past de toga het best?

Over dit evenement
DATUM 18-11-2024
TIJD 13:00 – 17:30
PLAATS ‘S-GRAVENHAGE
LOCATIE Pels Rijcken
PRIJS €0,00 excl. btw
LEDENPRIJS €0,00 excl. btw


Na de succesvolle eerdere Kennissessies zijn we dit jaar weer te gast bij Pels Rijcken. We zijn welkom in het fraaie kantoor uitkijkend op het Malieveld. Pels Rijcken staat met name de publieke sector bij. Het kantoor is de huisadvocaat van de Staat, vele provincies, gemeenten en andere publieke organisaties. De sectie Aanbestedingsrecht van het kantoor is met meer dan 20 advocaten veruit de grootste gespecialiseerde speler in Nederland. De sectie dekt inkoop op ieder gebied.

De advocaten treden in aanbestedingsgeschillen veelvuldig op voor aanbestedende diensten. En met succes: het merendeel van de zaken wordt gewonnen. Daarnaast heeft het team unieke ervaring in het opstellen en beoordelen van aanbestedingsdocumenten en begeleiden zij (complexe) aanbestedingen.

Met al deze kennis en ervaring praat Pels Rijcken je graag bij over de implicaties van de recente jurisprudentie op het inkopen en aanbesteden in jouw dagelijkse praktijk. En gaan we daar mee aan de slag!

Wat aan bod komt

 • Recente jurisprudentie
 • Implicaties voor inkopen en aanbesteden in de publieke sector
 • Praktijkervaringen Pels Rijcken en ermee aan de slag!
 • Netwerken met vakgenoten

Programma
13.00 uur Inkoop met koffie en thee
13.30 uur Welkom en introductie door dagvoorzitter
13.40 uur Korte update communities Nevi Publiek en YPP
13.45 uur Presentatie door Elisa Palm en Diederik Wolters Rückert (beiden Advocaat aanbestedingsrecht bij Pels Rijcken) en discussie
14.45 uur Pauze
15.10 uur Aan de slag met een casus, wie past de toga het best? O.l.v. de “rechter van dienst” Marieke de Vries (Senior advocaat bouw- en aanbestedingsrecht bij Pels Rijcken)
16.30 uur Netwerken & borrel
17.30 uur Einde

Over de Nevi communities Publiek & YPP

Kennissessies van Nevi Publiek
Nevi Publiek organiseert voor Nevi-leden én niet-leden die in de publieke sector werkzaam zijn Kennissessies. De sessies worden altijd met toonaangevende partijen uit de publieke sector georganiseerd, zoals De Nederlandsche Bank, gemeente Rotterdam, UWV en Provincie Flevoland. En natuurlijk elk jaar Pels Rijcken.

Een Kennissessie is kleinschalig en heeft een tweeledig doel. Ten eerste de deelnemers kennis laten maken met een actueel thema en de presentatie van een best practice van een organisatie. Én ten tweede die organisatie een stap verder brengen door met de deelnemers aan de slag te gaan over een issue waar die organisatie (nog) mee zit/ hulp bij nodig heeft (wishdom of the crowd). Zo krijg je een kennisupdate vanuit een toonaangevende organisatie en kun je sparren met vakgenoten, ook over waar je op dat actuele thema zelf tegenaan loopt.

Door de gratis Kennissessies bij te wonen blijf je laagdrempelig en interactief op de hoogte van de ontwikkelingen in het publieke inkoopvakgebied. Wanneer je als lid minimaal 3 kennissessies hebt bijgewoond kom je ook in aanmerking voor het Update certificaat (dat je aan het einde van het jaar automatisch ontvangt). Daarmee toon je aan dat je de ontwikkelingen in jouw vakgebied serieus neemt en jezelf continu up to date houdt. Leden hebben dan ook voorrang bij deelname.

Over YPP
YPP is een netwerk voor jonge professionals tot de leeftijd van 35 jaar die werkzaam zijn of geïnteresseerd zijn in het gebied van inkoop- en leveranciersmanagement. YPP organiseert 3 à 4 evenementen per jaar binnen thema’s die relevant zijn voor de doelgroep. Onze missie is om jonge inkoopprofessionals te inspireren en met elkaar te verbinden om hun potentieel te vergroten.

In onze visie zijn wij het toonaangevende netwerk voor jonge inkoopprofessionals. Onze ambitie is om het potentieel van onze leden te vergroten door kennis en ervaring van organisaties, leiders en collega’s te verbinden. Onze evenementen stimuleren netwerken en persoonlijke ontwikkeling binnen het inkoopvak. We inspireren en brengen plezier in inkoop!

De volgende aspecten kenmerken het Young Procurement Professionals-netwerk:

 • Een drive voor inkoop- en leveranciersmanagement;
 • Een interactief netwerk waar jonge mensen samenkomen om ervaringen en kennis te delen;
 • YPP streeft naar de ontwikkeling van het vakgebied inkoop- en leveranciersmanagement met een progressieve benadering van de
  onderwerpen die we behandelen;
 • YPP is actief in multinationals, MKB’s, non-profitorganisaties zoals NGO’s en overheidsorganisaties;
 • Door onze banden met de academische wereld (bijvoorbeeld promovendi en studenten) zijn we ook sterk verbonden met de nieuwe generatie die actief wordt in inkoop- en leveranciersmanagement.

Sprekers

 1. Diederik Wolters Rückert, Advocaat aanbestedingsrecht, Pels Rijcken
 2. Elisa Palm, Advocaat aanbestedingsrecht, Pels Rijcken
 3. Marieke de Vries, Senior advocaat bouw- en aanbestedingsrecht, Pels Rijcken