Kom naar de Inspiratiemiddag MVOI

Startdatum:
05-10-23 13:15

Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) is vooral een kwestie van doen. Maar op welke manier slaat u en brug tussen theorie en praktijk? Kom op 5 oktober 2023 naar de Inspiratiemiddag: van Wetenschap naar Praktijk. Leer van bevlogen sprekers over markttransformaties, sociale ondernemingen en biodiversiteit.

Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van een reeks events tijdens de Week van MVOI.

De Week van Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen
Grote transformaties door kleine stappen. Daar draait het om tijdens de Week van MVOI. Van 2-6 oktober 2023 organiseert PIANOo dagelijks evenementen rondom MVOI. Is inschrijven voor een evenement nog niet mogelijk? Blokkeer het dagdeel in jouw agenda en houd onze website in de gaten. De aankomende weken vullen wij de agenda voor de Week van MVOI verder aan.

Let op: Schrijf u voor iedere sessie apart in. Voor een aantal sessies is de capaciteit beperkt. Wees er dus snel bij!

Tijdens de inspiratiemiddag gaan experts samen met de deelnemers in gesprek over de vertaling van wetenschap naar praktijk. Hoe kunt u als publieke opdrachtgever maatschappelijke transities aanjagen? Op welke manier bevorderen experts sociaal ondernemen en hoe stimuleren zij biodiversiteit? Wat zijn de laatste inzichten vanuit de wetenschap? En hoe vertaalt u dit naar de praktijk?

Voor wie?
Iedereen is welkom. Bij voorkeur sluiten overheden en andere publieke opdrachtgevers aan die hun inkoopkracht inzetten voor maatschappelijke doelstellingen. Denk aan bestuurders, beleidsmedewerkers, budgethouders, coördinatoren, contractmanagers, programmamanagers en projectleiders.

Programma
Deze inspiratiemiddag bestaat uit drie rondes waarin een wetenschapper steeds een belangrijk inzicht deelt. Vervolgens bespreekt de groep (circa 5 deelnemers per tafel) een vraag of stelling die betrekking heeft op de vertaling van wetenschap naar praktijk. Na afloop van iedere ronde bespreekt de dagvoorzitter de resultaten plenair.

  • 12.30 – 13.15 uur: Inloop met lunch
  • 13.15 – 13.30 uur: Welkom en aftrap door dagvoorzitter Diederik Heij (PIANOo)
  • 13.30 – 14.15 uur: Ronde 1 – Lucas Simons (New Foresight) – Hoe kunt u met inkoop duurzame markttransformaties aanjagen?
  • 14.15 – 14.30 uur: Koffiepauze
  • 14.30 – 15.15 uur: Ronde 2 – Prof. Dr. Niels Bosma (Universiteit van Utrecht) – Wat zijn de voordelen van sociale ondernemingen en hoe kunt u deze benutten?
  • 15.15 – 15.30 uur: Koffiepauze
  • 15.30 – 16.15 uur: Ronde 3 – Em. Prof. Dr. Louise Vet (Wageningen Universiteit) – Hoe kunt u biodiversiteit het beste beschermen en bevorderen?
  • 16.15 – 17.30 uur: Netwerkborrel

Neem ook deel aan het ochtendprogramma ‘Community Event Manifestpartijen MVOI’ van 9.00 -12.30 uur. Geef via het onderstaande registratieformulier aan of u ook bij deze sessie en/of de lunch aansluit.

Datum, tijd en locatie
Donderdag 5 oktober 2023 van 13.15 – 16.15 uur. De lunch is vanaf 12.30 uur en de netwerkborrel is tot 17.30 uur.

Locatie: Basecamp Campus Werkspoor, Nijverheidsweg 16A, 3534 AM Utrecht. Deze locatie is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Op het terrein is meer dan voldoende ruimte om (betaald!) te parkeren. Ook zijn er laadpalen aanwezig.

Kosten
Deelname is gratis

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het registratieformulier op onze website. Let op: Meld uzelf via de bevestigingsmail af als op een later moment blijkt dat u niet kunt aansluiten bij deze sessie(s). Op die manier kan iemand anders in jouw plaats deelnemen.