Lancering van het Manifest Sustainable Procurement

Startdatum:
08-06-23 15:00

Op 8 juni wordt het Manifest Sustainable Procurement gelanceerd. Samen trappen we de beweging op duurzaam inkopen af.


Waar en wanneer
do. 8 jun. 2023 15:00 – 17:00 CEST

Locatie
Venture Café Rotterdam 45 – Stationsplein 3013, AK Rotterdam

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Het Manifest Sustainable Procurement wordt gelanceerd met de eerste ondertekenaars, ondersteunende partijen en de initiatiefnemers. Secretaris-generaal Dronkers (ministerie Infrastructuur & Waterstaat) zal het manifest in ontvangst nemen. Dit moment markeert de aftrap van een brede beweging op duurzaam inkopen in het bedrijfsleven en de semi-publieke sector.

De middag staat volledig in het teken van het versnellen van duurzaam inkopen langs de lijnen van de SDG’s. Het Manifest Sustainable Procurement brengt partijen samen rondom dit doel om kennisuitwisseling, gezamenlijke agendering en samenwerking te bevorderen. Zo committeren ondertekenaars zich aan het opstellen van een actieplan om duurzaam inkopen te bevorderen in hun eigen organisatie, de voortgang hierop de monitoren, en de geleerde lessen en successen uit dit proces te delen in de community.

Kijk voor meer informatie over de beweging op sustainable-procurement.org

Of lees hier direct het Manifest Sustainable Procurement.

Het programma is als volgt:

14.45 Inloop
15.15 Welkom
15.20 Keynote door Lizan Molman (directeur Nevi)
15.40 Karin van Ijsselmuide (SDG12 Coördinator) over het Manifest Sustainable Procurement
15.50 Overhandiging van het manifest aan secretaris-generaal Jan Hendrik Dronkers (ministerie Infrastructuur & Waterstaat)
16.10 Paneldiscussie met ondertekenaars: Xenos, Royal Schiphol Group, Johan Cruiff ArenA
16.50 Vragen uit het publiek
17.00 Afsluiting door Judith Maas (directeur SDG Nederland) en Kelly Ruigrok (CEO Global Sustainable Enterprise System)


Aansluitend is er de mogelijkheid om na 17:00 het wekelijkse avondprogramma van het Venture Café Rotterdam bij te wonen: de ‘Thursday Gathering’.

Dit betreft een netwerkevenement waar, naast het ontmoeten van gelijkgestemden, er met verschillende sessies en stands verder wordt ingegaan op duurzaam inkopen. Dit programma wordt wekelijks door zo’n 250+ deelnemers bezocht. Alle geïnteresseerd vanuit het bedrijfsleven, semi-publieke sector, brancheverenigingen, overheid en NGO’s zijn van harte welkom.