Afgelopen week 5559 bezoekers
19995 geregistreerde inkopers
3414 app gebruikers

Leernetwerk klimaatneutraal en circulair inkopen; Klimaatneutraal en circulair inkopen? Fix it!

Evenement start op: 27 jun. 2019 09:30

Op donderdag 27 juni 2019 staan de leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen in het teken van het thema Fix it!. Samen met voormalig MVO-manager van het jaar Carola Wijdoogen ontdekt u welke rollen nodig zijn om klimaatneutraal en circulair in te kopen. Kies vervolgens uit één van de vele workshops en krijg inzicht hoe andere organisaties interne uitdagingen hebben gefixt. In de middag focust u op één van de 10 inkoopcategorieën.

De dag vindt plaats bij de Rijtuigenloods in Amersfoort. In totaal organiseren PIANOo en Rijkswaterstaat 10 leernetwerken in een reeks van 4 gezamenlijke dagen.


Leernetwerkdag 2: Fix it! - ochtendprogramma 27 juni 2019

Op donderdag 27 juni 2019 staan de leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen in het teken van het thema Fix it!. Samen met voormalig MVO-manager van het jaar Carola Wijdoogen ontdekt u welke rollen nodig zijn om klimaatneutraal en circulair in te kopen. Kies vervolgens uit één van de vele workshops en krijg inzicht hoe andere organisaties interne uitdagingen hebben gefixt.

In de ochtend staan interne vraagstukken rondom strategie, opdrachtgeverschap en draagvlak centraal. Carola Wijdoogen heeft als voormalig directeur duurzaamheid van de NS voor de nodige duurzame uitdagingen gestaan. Aan de hand van 7 verschillende rollen geeft Carola een inkijkje in de benodigde activiteiten van een adviseur maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). Kies na een kort stuk theorie uit één van de volgende workshops om inzicht te krijgen in hoe andere organisaties hun interne uitdagingen hebben aangepakt.

Het verhaal van..

 • Gemeente Rotterdam: actieplan MVI en nu?
  Pauline Campagne en Renske Sengers gaan in op de implementatie van het MVI-actieplan in de gemeente Rotterdam. Hoe kom je van papier naar daadwerkelijke actie?
 • Het verhaal van de gemeente Utrecht: van ambities naar concrete doelstellingen & leidende inkoopprincipes.
  Carla Groot-Djakou geeft een inkijkje in hoe Utrecht vorm heeft gegeven aan het vertalen van het woud van ambities naar een set concrete doelstellingen.
 • Het verhaal van de gemeente Wageningen: 100% circulair inkopen.
  Cynthia van der Roest neemt u mee in hoe zij de medewerkers van de gemeente Wageningen kennis hebben laten maken met circulair inkopen en hoe zij 100% circulair inkopen in de organisatie vormgeven.
 • Het verhaal van de Belastingdienst: de organisatie op duurzame queeste.
  Frank Knuvers nam de Belastingdienst op sleeptouw en boekte mooie duurzame resultaten. Hoe? Dat hoort u in deze workshop!
 • De Gemeente Nijmegen: Toepasbaarheid ISO 20400 in aanbestedingen.
  Gemeente Nijmegen paste de ISO-richtlijn voor maatschappelijk verantwoord inkopen toe als selectiecriterium bij de aanbesteding “Bouwrijp maken”. Hoe hebben zij dit praktisch gerealiseerd? Wat zijn de juridische haken en ogen? In deze workshop hoort u over de uitkomsten en hoort u hoe de markt dit ervaren heeft.
 • Het verhaal van de waterschappen: van “open deuren” naar werkelijk duurzaam resultaat.
  Bas Nanninga van Hoogheemraadschap van Delfland en Meinke Schouten van de Unie van Waterschappen delen hun ervaringen over hoe zij binnen de waterschappen duurzaamheid en circulaire economie op een hoger plan en in beweging krijgen.

Het middagprogramma: 10 sectorspecifieke leernetwerken

In het middagprogramma gaat u uiteen met vakgenoten in één van onderstaande inkoopcategorieën met veel mogelijkheden tot CO2- en grondstofbesparing. U leert van experts en ervaringsdeskundigen en u krijgt praktische tools en ondersteuning aangeboden zodat u zelf aan de slag kunt met uw klimaatneutrale en/of circulaire inkooptraject. Ook leert u vakgenoten kennen die met dezelfde uitdagingen aan de slag zijn. De leernetwerken zijn gratis toegankelijk.

Praktische details

Datum: Donderdag 27 juni 2019 van 9.30 uur tot 12.30 uur.
Locatie: Rijtuigenloods in Amersfoort.

Aanmelden en meer informatie

De dag bestaat uit een centraal ochtend deel en een sectorspecifiek middagdeel. U kunt zich via onderstaand aanmeldformulier éénmalig aanmelden voor het ochtenddeel. Indien u ook wilt deelnemen aan het middagdeel, meld u dan aan voor één van de 10 sectorspecifieke leernetwerken. - Meer informatie: Leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen

Bronlocatie van dit event

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders