Afgelopen week 5879 bezoekers
20472 geregistreerde inkopers
3719 app gebruikers

Marktontmoeting klimaatneutraal en circulair inkopen bedrijfskleding

Evenement start op: 21 nov. 2019 09:30

Op 21 november 2019 ontmoeten overheid en bedrijfsleven uit de bedrijfskledingsector elkaar in Greenvillage in Nieuwegein. Onder leiding van dagvoorzitter Judith de Bruijn delen publieke en private partijen kennis over klimaatneutraal en circulair inkopen.


Hoe kunnen overheid en markt samen optrekken in de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie? Welke hobbels moeten er samen genomen worden? In een veilige en eerlijke setting verkennen we samen de mogelijkheden. Het doel van de marktontmoeting is om open het gesprek aan te gaan met de markt omtrent circulariteit en sociale voorwaarden in 'standaard van de plank' kleding (BOA) zodat de vraag in de toekomst beter aansluit bij het aanbod.

Programma

Het programma bestaat onder andere uit de presentatie van het sectorplan van MODINT (met thema’s als levensduurverlenging, transparantie in de keten, hergebruik materialen, duurzame productiemethoden), pitches van marktpartijen en we gaan de dialoog aan over circulariteit en sociale voorwaarden m.b.t. BOA kleding.

Het exacte programma sturen we u na aanmelding toe.

Doelgroep

  • Aanbieders van bedrijfskleding, recyclingbedrijven en doekleveranciers.
  • Alle betrokkenen bij inkoop- en aanbestedingstrajecten van bedrijfskleding: Inkopers, categoriemanagers, assortimentsmanagers, etc.
  • Deelnemers aan het leernetwerk textiel.

Alle deelnemers zijn bereid om in een open setting op een actieve wijze kennis en inzichten te delen en daarbij te leren van de belangen en denkwijzen van zowel markt als overheid.

Leernetwerk

Deze marktontmoeting is onderdeel van het leernetwerk Bedrijfskleding. Tijdens de eerdere bijeenkomsten deelden circa 30 deelnemers uit de publieke sector kennis en ervaringen op gebied van klimaatneutraal en circulair inkopen van bedrijfskleding. Deze laatste bijeenkomst staat geheel in het teken van de marktdialoog.

Locatie en tijd

Donderdag 21 november 2019, van 9.30 - 12.30 uur
Locatie: Greenvillage, Blokhoeve 7 Nieuwegein

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door PIANOo en Rijkswaterstaat en wordt gefinancierd met klimaatgeld uit het regeerakkoord. Hiermee geeft de rijksoverheid via inkoop een impuls aan de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie. Klimaatenveloppe: impuls klimaatneutraal en circulair inkopen

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door op de onderstaande button te klikken en vervolgens het formulier onderaan onze websitepagina in te vullen. De organisatie beoordeelt de aanmeldingen. Wanneer u voldoet aan de voorwaarden, ontvangt u een definitieve bevestiging.

Bronlocatie van dit event

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders