Marktoriëntatie: de zin en onzin van aanbestedingen koffie

Startdatum:
05-10-23 10:30

Bereikt een aanbesteding koffie en warme dranken (hierna koffie) het gewenste eindresultaat als ik gun op basis van een smaaktest? Hoe kan ik een aanbesteding koffie het beste inrichten? Deze vragen stellen aanbestedende diensten regelmatig aan de regiomanagers van het programma Beter Aanbesteden. Daarom organiseren wij op 5 oktober 2023 de marktoriëntatie ‘de zin en onzin van aanbestedingen koffie’ waarin u alle benodigde kennis en handvatten voor een succesvolle aanbesteding koffie ontvangt.

Het programma Beter Aanbesteden stimuleert en faciliteert ontmoetingen tussen inkoop en verkoop en krijgt veel vragen over de inrichting van een aanbesteding koffie. Vaak worden deze aanbestedingen gegund op basis van een smaaktest, maar geeft dit wel het juiste resultaat?

Tijdens deze kosteloze marktoriëntatie krijgen aanbestedende diensten de mogelijkheid om te leren van ondernemers die veel ervaring hebben met aanbestedingen koffie. Experts maken de dynamiek in de markt inzichtelijk, waarbij uitdagingen en mogelijke oplossingen voor zowel aanbestedende diensten als ondernemers/leveranciers aan bod komen. Ook bespreken we duurzame trends, zoals het samenwerken met sociale werkplaatsen en krijg je meer inzicht in de gunningsmethoden en relevante data. Als kers op de taart nemen we je mee in een real-life simulatie om de voor- en vooral nadelen van een smaaktest als gunningscriterium in aanbestedingen te laten zien.

Na afloop van deze bijeenkomst beschik je over voldoende handvatten, data en marktinformatie om aan de slag te gaan met een aanbesteding koffie.

Voor wie?
Aanbestedende diensten die vragen hebben over het inrichten van de aanbesteding koffie. Denk aan: inkopers, contractmanagers en interne opdrachtgevers.

Programma
Regiomanager Sander Bastianen (PIANOo) verzorgt de opening. Experts Michel Goossen (MAAS Koffie), Wout Groeneveld (Cannon) en Wim Vaessen (Essendor) behandelen onderstaande onderwerpen.

  • Trends in de koffiebranche.
  • Inzicht in de data van aanbestedingen koffie
  • Hoe zijn aanbestedingen koffie uitgevraagd en wat waren de resultaten?
  • Hoe verhouden aanbestedingen koffie zich tot reguliere aanbestedingen?
  • Hoe kunt u een aanbesteding koffie de volgende keer nog beter aanbesteden op basis van deze data?
  • Inzicht verkrijgen in het doel van uw aanbesteding.
  • Duurzame elementen benutten in uw aanbesteding.
  • De werking van een smaaktest als gunningscriterium.
  • De te gebruiken gunningscriteria voor een succesvolle aanbesteding koffie.
  • De belangrijkste do’s and don’ts in een aanbesteding koffie.

Datum, tijd en locatie
Donderdag 5 oktober 2023 van 10.30 – 17.00 uur
(event start om 11.00 uur, lunch tussen 12.00 en 13.00 uur en borrel vanaf 15.30 uur).

Locatie: The Colour Kitchen Zuilen, Pr. Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht (nabij Utrecht CS)

Meer informatie
Stuur voor afmeldingen, vragen en opmerkingen een e-mail naar bijeenkomsten@pianoo.nl.