Online bijeenkomst Direct aan de slag met Circulair Inkopen

Startdatum:
06-12-22 13:00

Meters maken in de circulaire economie? Door inkoop kun je veel impact maken op succesfactoren als ketensamenwerking, transparantie en duurzaamheid. In deze sessie op 6 december 2022 licht PIANOo – in samenwerking met Nevi – circulair inkopen toe. Met inspirerende praktijkvoorbeelden, resultaten en concrete handvatten op basis van kennis en expertise uit het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen.

Grondstoffen zijn niet oneindig beschikbaar. Beschikbare materialen kunnen we zo efficiënt en hoogwaardig mogelijk terugwinnen en hergebruiken voor een nieuw product. Dat is het uitgangspunt binnen een circulaire economie. Waar begin je als je de cirkel wilt sluiten? Wat zijn de eerste stappen in het inkoopproces? Tijd voor tips om u als inkoper, opdrachtgever, contractmanager of duurzaamheidscoördinator op weg te helpen.

Voor wie?
Inkopers, opdrachtgevers en andere stakeholders in het inkoopproces die willen beginnen met circulair inkopen.

Programma
Deze training wordt verzorgd door Sophie de Smet (PIANOo) en Karin van IJsselmuide (Nevi). In deze training komen de volgende 8 stappen van een circulair inkooptraject aan bod:

 1. Circulair, wat en waarom?
 2. Interne organisatie en draagvlak
 3. Een circulaire vraagstelling
 4. Samenwerking
 5. Aanbestedingsprocedure
 6. Meten en beoordelen van circulariteit
 7. Borgen van circulariteit
 8. Managen van circulariteit

Praktische informatie

 • Datum: 6 december 2022
 • Tijd: 13.00 – 15.00 uur
 • Locatie: online
 • Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Deze training is een initiatief van het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het is ons voornemen om april of mei 2023 een fysieke bijeenkomst te organiseren voor iedereen die daar de voorkeur aan geeft. Binnenkort wordt deze bijeenkomst toegevoegd aan de PIANOo-agenda.