Pressure Cooker actieplan MVOI

Startdatum:
22-07-24 09:15

Doe mee met de zomersessie van de Pressure Cooker actieplan MVOI


Ondertekening van het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) houdt in dat je als organisatie een actieplan MVOI opstelt en indient. Ook zijn er organisaties die eerst een actieplan MVOI opstellen en daarna het Manifest MVOI tekenen. Nog niet elke organisatie die deze ambitie heeft is daarin geslaagd. Daarom organiseren wij op maandag 22 en dinsdag 23 juli 2024 een tweedaagse Summer School Pressure Cooker waarbij je, in de rustige zomerperiode, een grote slag kan maken in het opstellen van je actieplan MVOI.

Pressure Cooker actieplan MVOI
Tijdens de Pressure Cooker lopen we in 2 dagen alle stappen van het actieplan MVOI door, van nulmeting tot jaarplanning. Daarbij stellen de deelnemers meteen hun actieplan op in het door PIANOo beschikbaar gestelde format. Na afloop van de Pressure Cooker heb je een opzet van het actieplan MVOI klaar. Deze versie kun je intern met het MVOI-team verder afstemmen, toetsen en aanvullen.

Ter voorbereiding op deze dag, is er een online voorbereidingsbijeenkomst op 24 juni van 09.30 tot 10.30 uur ingepland. Het is goed als je hierbij aanwezig bent, maar het is niet noodzakelijk. Voor een optimaal resultaat zijn er wel wat voorbereidende werkzaamheden nodig, zodat je tijdens de Pressure Cooker direct aan de slag kunt en kunt toewerken naar een optimaal resultaat. Denk aan zo’n 4 uur voorbereidingstijd. Mocht je de voorbereidingssessie niet bij kunnen wonen, informeren we je per e-mail over de manier waarop je je kunt voorbereiden.

Voor wie?
Organisaties die het Manifest MVOI hebben ondertekend en nog geen actieplan hebben opgesteld en dit wel op korte termijn willen doen. Ook open voor organisaties die voorafgaand aan de ondertekening van het Manifest MVOI een actieplan willen opstellen.

Binnen deze organisaties is de Pressure Cooker bedoeld voor de mensen die zicht hebben op het inkoopproces en een rol spelen bij de totstandkoming van het actieplan MVOI.

Programma
Het programma start beide dagen om 09.30 uur, inloop om 09.15 uur, en eindigt om 16.30 uur.
Sprekers: Joost Brouwer en Florieke Wattel (Bureau 2030) en Hans Bloemendaal (PIANOo)

Datum, tijd en locatie
Maandag 22 en dinsdag 23 juli 2024 van 09.15 tot 16.30 uur.
Locatie: RVO Utrecht, Graadt van Roggeweg 200 (5 minuten lopen vanaf station Utrecht CS).

Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Let op: er is ruimte voor een beperkt aantal organisaties. Per organisatie maximaal 2 personen.