Afgelopen week 5238 bezoekers
19518 geregistreerde inkopers
3199 app gebruikers

Regiobijeenkomst inkoop sociaal domein

Evenement start op: 16 apr. 2019 09:30

Op dinsdag 16 april organiseren PIANOo en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een regiobijeenkomst over inkoop in het sociaal domein. Deze tweede regiobijeenkomst vindt plaats in Roermond. De eerste van de reeks bijeenkomsten vond vorig jaar december plaats in Groningen.

Diverse thema’s rondom inkoop in het sociaal domein staan centraal tijdens de bijeenkomst. VNG en Zorglandschap Jeugd presenteren de leidraad ‘De 7 goede gewoonten’ over verbetering van de inkoop van jeugdhulp. PIANOo gaat in op de verschillende opties (inkoopinstrumenten) die de gemeente kan gebruiken voor de inkoop in het sociaal domein.

Praktijkvoorbeelden

Regio West-Brabant West heeft gekozen voor één aanbieder die de nulde- en eerstelijnszorg doet en vertelt waarom en hoe zij hiervoor hebben gekozen en vooral wat dit oplevert. Regio Midden IJssel/Oost Veluwe kochten vorig jaar een integraal pakket zorg en ondersteuning in voor hun burgers. Zij presenteren de manier waarop zij dit hebben aangepakt met speciale aandacht voor de tariefvaststelling.

Voor wie

Iedereen die vanuit gemeenten uit Zuid-, Midden- en Noord- Limburg beleidsmatig of in de uitvoering betrokken is bij inkoop sociaal domein: wethouders, beleidmakers, inkopers, contractmanagers.

Programma (onder voorbehoud)

Start 9:30 uur

Ontvangst, inloop

De 7 Gewoonten, sessie met wethouders
Afhankelijk van de agenda’s en beschikbaarheid van wethouders wordt dit onderdeel in de ochtend of in de middag geprogrammeerd.

Parallelsessies:

  • De 7 gewoonten, verdieping naar operationele thema’s
  • Juridische thema’s: waar ligt de ruimte om op maat in te kopen?

Parallelsessies:

  • Praktijkvoorbeeld Simultaan sturen op kwaliteit en budget: West-Brabant West
  • Reële kostprijs en tariefbepaling: Midden IJssel, Oost Veluwe

Netwerktafels

Locatie en tijd

Locatie: Roermond, de exacte locatie volgt nog.
Datum en tijd: 16 april 2019 van 9.30 tot 16.00 uur.

Bronlocatie van dit event

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders