Afgelopen week 6034 bezoekers
20975 geregistreerde inkopers
4037 app gebruikers

SDG Action Day 2020 (virtual): Decade of Transformation

Evenement start op: 25 sep. 2020 09:30

De Decade of Transformations start op 25 september

Kweekvlees uit het lab, wiskunde tegen honger, en inclusiviteit in het onderwijs. Het zijn zomaar drie thema’s die aan bod komen tijdens de virtuele SDG Action Day op 25 september. Dit jaar gaan we onder het thema Decade of Transformation kijken naar de belangrijke transformaties die nodig zijn om de Sustainable Development Goals te behalen in 2030. Met inspirerende sprekers en 38 verdiepende workshops hebben we een breder programma dan ooit. Maar ook de urgentie om aan de slag te gaan is groter dan ooit met slechts 10 jaar te gaan. Dus laat je inspireren, deel je kennis en start nieuwe partnerschappen op dé dag voor SDG professionals, enthousiastelingen en studenten in Nederland. Tickets zijn nu te koop vanaf 10 euro.

We starten en eindigen de SDG Action Day met een plenaire livestream vanuit Studio KIT in het SDG House Amsterdam. Bevestigde sprekers zijn Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat), Ingrid Thijssen (inkomend voorzitter VNO-NCW) Feike Sijbesma (speciaal gezant coronacrisis), Sharon Pieksma (Miss Nederland en NVVN Goodwill Ambassador), en Sandra Pellegrom (Nationaal SDG Coördinator). De dag wordt voorgezeten door Talitha Muusse. Live muziek zal verzorgd worden door studenten van de Herman Brood Academie.

Programma | Workshops | Techniek | Editie 2019 | Koop tickets | English


Het volledige programma van plenaire sprekers wordt binnenkort bekendgemaakt.

Er zijn 3 workshop-rondes gedurende de dag met meer sessies dan ooit. Bekijk de workshops hier – bij de ticketverkoop geef je direct aan welke workshops je graag wilt volgen.

Als laatste zullen we er dit jaar – ook in virtuele setting – alles aan doen om de SDG Action Day een dag van ontmoetingen en nieuwe connecties te laten zijn, met netwerkmomenten verspreid over de hele dag.


Achtergrond SDG Action Day

Op 25 september 2015 tekenden 193 landen tijdens de jaarlijkse VN-vergadering een akkoord over de 17 Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Deze hebben het doel om de wereld tot “een betere plek te maken in 2030”, zo schrijven de Verenigde Naties in hun voorstel voor een nieuwe mondiale agenda. Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. Alle 17 doelen zijn hier te lezen. De SDG’s gaan door waar de millenniumdoelen ophouden. Ze gaan niet alleen over ontwikkeling, maar ook over duurzaamheid. Bovendien zijn de SDG’s niet alleen binnen de muren van de VN bedacht. Iedereen mocht erover meepraten en beslissen. De nieuwe ontwikkelingsagenda geldt voor alle landen, en is niet alleen ‘hulp’ van rijke landen aan arme landen. De SDG’s hebben aandacht voor mensenrechten, economische groei, vrede en veiligheid, en klimaat.

Bronlocatie van dit event

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders