Afgelopen week 5275 bezoekers
20275 geregistreerde inkopers
3590 app gebruikers

Aanbesteding Barnevelds wegenonderhoud liep faliekant misGeplaatst op: 05 jun. 2019

BARNEVELD - De gemeente Barneveld stapelde tussen 2012 en 2015 fout op fout bij de aanbesteding van het wegenonderhoud, waardoor er ernstig achterstallig onderhoud ontstond. Dat blijkt uit een rapport van de onafhankelijke Rekenkamercommissie Vallei en Veluwerand (rkc).


Jannes Bijlsma

De gemeenteraad koos in 2013 - op advies van het toenmalige college van burgemeester en wethouders - voor een nieuwe, innovatieve vorm van aanbesteden. Die hield in dat de gemeente niet langer de aannemer voorschreef wat die moest uitvoeren, maar volledig aan de marktpartijen overliet wat er nodig was om op een bepaald kwaliteitsniveau uit te komen. Dat mislukte volkomen. Twee jaar later was het college genoodzaakt de gemeenteraad te vragen om tot 2020 miljoenen extra uit te trekken om de opgelopen achterstand in te lopen.

De innovatieve manier van aanbesteden kwam uit de koker van wethouder Hans van Daalen. Hij had hier elders goede ervaringen mee opgedaan en bracht het idee om het groot wegenonderhoud innovatief aan te besteden in 2012 in. Op basis hiervan zouden zoveel mogelijk wegen op een aanvaardbaar niveau kunnen ...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders