Aanbesteding voor pan-Europese inkoop van clouddiensten gepubliceerd: OCRE 2024

Samen met 38 andere Nationale Onderzoeks- en Onderwijsnetwerken (NREN’s) publiceert SURF via GÉANT een nieuwe aanbesteding voor grootschalige inkoop van clouddiensten voor de pan-Europese onderzoeks- en onderwijsgemeenschap: OCRE 2024. Vanaf 2025 biedt de uitkomst hiervan de basis van clouddiensten die betrokken gebruikers via SURFcumulus afnemen. De aanbesteding heeft een totale waarde van meer dan 1 miljard euro voor het gebruik over de contractperiode van 5 jaar.

Vernieuwd aanbod clouddiensten

Sinds 2016 kunnen onderzoeks- en onderwijsinstellingen rechtmatig en kosteneffectief publieke clouddiensten aanschaffen en gebruiken, zonder eigen aanbesteding. SURF slaat samen met de andere NREN’s en GÉANT een brug tussen de onderzoeks- en onderwijsinstellingen en leveranciers van clouddiensten. Met de OCRE 2024-aanbesteding vernieuwen we ons SURFcumulus-aanbod nu voor de tweede keer. Deze richt zich net als de OCRE 2020-aanbesteding op een divers portfolio publieke clouddiensten.

SURFcumulus als standaard levermodel voor clouddiensten

SURFcumulus is inmiddels het standaard levermodel binnen ons netwerk: op dit moment gebruikt het merendeel van de SURF-leden deze dienst. Ook met de nieuwe OCRE 2024-aanbesteding besparen instellingen… lees hier verder