Afgelopen week 5542 bezoekers
20133 geregistreerde inkopers
3504 app gebruikers

Als schoonmaakbedrijf door onbeperkte aansprakelijkheid het loodje leggen...Geplaatst op: 12 apr. 2019

Een opdrachtgever die in zijn aanbesteding de onbeperkte aansprakelijkheid bij een schoonmaakbedrijf legt, terwijl die laatste dat op zijn beurt niet kan verzekeren. “Dit komt meer en meer voor”, stelt jurist Norma van den Berg die vaak partijen in de schoonmaak bijstaat.

Norma van den Berg: “De voorwaarden in de overeenkomst gaan vaak voor de algemene voorwaarden als de algemene voorwaarden al niet in het geheel worden uitgesloten in de overeenkomst.”


En dat kan tot grote problemen voor het schoonmaakbedrijf leiden. Bijvoorbeeld als een pand door toedoen van een schoonmaakbedrijf tot de grond toe afbrandt. Of wanneer een medewerker bij de opdrachtgever letsel wordt toegebracht. Of wanneer de productie bij een opdrachtgever tijdelijk stil moet worden gelegd. “Dergelijke situaties zijn goed voor te stellen. Waarbij een opdrachtgever al snel de schuld, of op zijn minst de claim van nalatigheid of een tekortkoming, bij de opdrachtnemer kan neerleggen.”

Schoonmaakbedrijven accepteren onbeperkte aansprakelijkheid vaker

Daar waar die onbeperkte aansprakelijkheid in andere branches nauwelijks wordt geaccepteerd, gaan schoonmaakbedrijven er volgens Van den Berg wel vaker in mee. “Dat komt door onwetendheid of door marktdruk. Er is een zware concurrentie onder ...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders