Afgelopen week 5237 bezoekers
20736 geregistreerde inkopers
3869 app gebruikers

CPB Wereldhandelsmonitor januari 2020Geplaatst op: 25 mrt. 2020

Wereldhandelsmonitor piwik NL


Het wereldhandelsvolume is in januari 1,2% afgenomen ten opzichte van december, volgend op een stijging van 0,4% in december (initiële schatting: 0,3%). Dit blijkt uit de CPB Wereldhandelsmonitor. Let op: Het CPB publiceert maandelijks een 'World Trade Monitor' in opdracht van de Europese Commissie. Het duurt twee maanden voordat de cijfers beschikbaar zijn. Deze monitor geeft dus niet de actuele situatie weer, maar de situatie van januari. In deze maand was de verspreiding van het coronavirus nog beperkt en de gevolgen heel onzeker.

Wereldwijde ontwikkelingen in internationale handel en industriële productie, januari 2020:

  • Het wereldhandelsvolume is in januari 1,2% afgenomen ten opzichte van december, volgend op een stijging van 0,4% in december (initiële schatting: 0,3%).
  • Het momentum van de wereldhandel was in januari -0,8% (niet-geannualiseerd; momentum december: -0,4% gelijk aan initiële schatting).
  • De wereldwijde industriële productie is in januari 4,8% afgenomen ten opzichte van december (ontwikkeling december: 0,2%, initiële schatting: 0,0%).
  • Het momentum van de wereldwijde industriële productie was in januari -1,1% (niet-geannualiseerd; momentum december: 0,2%, initiële schatting: 0,3%).

De verwachting is dat op 24 april 2020 om 15:00 uur de eerstvolgende maandelijkse CPB Wereldhandelsmonitor wordt gepubliceerd. De maandelijkse CPB Wereldhandelsmonitor is een instrument waarmee het CPB de ontwikkeling van de wereldhandel volgt. Neem...

Lees hier verder


Bron: cpb.nl

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders