Afgelopen week 6362 bezoekers
20681 geregistreerde inkopers
3853 app gebruikers

Deze man draait ieder dubbeltje om bij de inkoop van AppleGeplaatst op: 24 jan. 2020

In een portret van Tony Blevins laat The Wall Street Journal zien hoe het hoofd van Apple's inkoop zorgt voor de laagste prijs. Zijn onderhandeltechniek wordt beschreven als sluw en slim. Wie is deze man en hoe doet hij zijn werk?


Tony Blevins is veeleisend en streng bij onderhandelingen

Wanneer je aan het roer staat van de inkoop bij een groot bedrijf als Apple heb je met serieuze bedragen te maken. Daarom is het belangrijk dat er bij ieder inkoopcontract gekeken wordt of Apple wel de juiste prijs heeft. Op de grote schaal waarop Apple opereert kan een paar dollar hier en daar al een groot verschil maken.

Een voorbeeld van Blevins’ sluwe onderhandelingen vond plaats bij STMicroelectronics. Deze toeleverancier van gyroscopen weigerde in 2013 een lagere prijs te bieden aan Apple. Blevins dreigde naar een andere fabrikant te gaan, maar STMicroelectronics hield voet bij stuk. Dit resulteerde in een verlies van $150 miljoen op de jaarlijkse omzet, zo meldt The Wall Street Journal.

Anonieme bronnen van Japan Display, een toeleverancier van LCD-schermen, vertellen dat het bedrijf volgens Apple meer informatie openbaar maakte dan toegestaan. Het werd namelijk duidelijker dat Apple een grote...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders