‘Digitalisering is een businesstransformatie’

Inkooporganisaties hebben de laatste jaren grote stappen gezet in het automatiseren van hun processen. De volgende stap in volwassenheid is digitaliseren, zegt Andries Feikema. Hij is verantwoordelijk voor inkoopdigitalisering bij DSM.

Digitale transformaties van bedrijven zorgen overal in onze economie voor grote veranderingen. Denk aan de manier waarop we goederen en diensten afnemen of met elkaar communiceren. Tegelijk gaat die digitale transformatie nog aan veel inkooporganisaties voorbij. Want automatiseren is niet hetzelfde als digitaliseren, zegt Andries Feikema, global director Procurement Center of Excellence and Digitalization bij DSM.

“Bij automatisering gaat het om het standaardiseren en optimaliseren van een bestaand proces, zodat iedereen in de organisatie een bepaalde taak op dezelfde manier uitvoert, ondersteund door software. Bij digitalisering ontwerp je al je processen opnieuw, waarbij je de klantwaarde die je creëert centraal stelt. Digitalisering gaat over vier… lees hier verder


Bron: nevi.nl