Expert: geen schoonheidsprijs bij aanbesteding Heerlijk Haringvliet

Linda van der Klooster | De aanbesteding van Heerlijk  Haringvliet verdient niet de schoonheidsprijs, maar de gemeente heeft waarschijnlijk wel naar eer en geweten gehandeld. Dat zei Pieter Kuypers van AKD Advocaten donderdagavond 4 juli 2024.

AKD was door de gemeenteraad ingehuurd als expert om onderzoek te doen naar de gang van zaken bij de aanbesteding van Heerlijk Haringvliet. Pieter Kuypers benadrukte dat hij niet was ingehuurd om iemands belangen te dienen, maar om objectief onderzoek te doen, gevolgd door een advies. Wegens afwezigheid van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman trad SGP-fractievoorzitter Hendrik Herwijer op als plaatsvervangend voorzitter.

35 hectare
Het project Heerlijk Haringvliet gaat om een stuk land van ongeveer 35 hectare groot, ten noordwesten van Middelharnis, grenzend aan het  Haringvliet. Volgens het bestemmingsplan is er ruimte voor huizen, natuur, recreatie, landbouw en het opwekken van windenergie. De gemeente had in 2017 een tender uitgeschreven voor ontwikkeling van… lees hier verder