Afgelopen week 5942 bezoekers
20823 geregistreerde inkopers
3935 app gebruikers

Gouda overtrad aanbestedingsregels bij inkoop gemeentepagina’sGeplaatst op: 21 mei 2020

Gouda – Het gemeentenieuws word al langere tijd wekelijks verspreid in de Goudse Post. Hoe vanzelfsprekend dat misschien ook lijkt, voor de verspreiding moet iedere vier jaar opnieuw een contract worden opgemaakt. Daar hoort een aanbesteding bij, waarbij ook andere kranten kunnen meedingen naar de opdracht. Op een gelijk speelveld, zo is de bedoeling. Maar daarvan lijkt eind vorig jaar geen sprake geweest, zo blijkt uit de reconstructie die de Stichting Lokale Verbinding maakte met behulp van de Wob (Wet openbaarheid van bestuur).

De gemeentepagina’s zijn die pagina’s in de Goudse Post waarin met blauw/rode opmaak het wekelijkse nieuws van de gemeente Gouda naar buiten wordt gebracht. De gemeente wil die graag bij zoveel mogelijk Gouwenaars onder de aandacht brengen, omdat die informatie omvatten over plannen, vergunningen en dergelijke binnen Gouda. Kranten ontvangen een bedrag voor het publiceren van de gemeentepagina’s. Vanwege de hoogte van het bedrag moet het vergeven van de opdracht via een aanbesteding gebeuren. Zo krijgt iedere uitgever een eerlijke kans om mee te dingen.

Zo’n aanbesteding moet voldoen aan een aantal basisprincipes. Zo mag de overheid geen onderscheid maken in nationaliteit, moeten ondernemers gelijk worden behandeld, hoort informatie over de aanbesteding transparant te zijn en moeten de gestelde eisen in verhouding staan tot de opdracht.

Reconstructie

Woensdag 25 september.
Eind september komen de gemeentepagina’s voor het eerst ter sprake binnen de gemeente. Ambtenaren e-mailen elkaar erover onder het onderwerp: ‘aanbesteding Goudse Post’. Sterker, een van de ambtenaren schrijft zelfs onverholen: ‘De enige reden dat wij nu gaan aanbesteden is namelijk omdat het contract [met de...

Lees hier verder


Bron: degouda.nl

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders