Hoe pas je de PGS 37-2 toe in je magazijn?

Wat betekent de nieuwe veiligheidsrichtlijn PGS 37-2 voor de opslag van lithium(ion)batterijen? Veel bedrijven willen dat graag weten. Gevaarlijkestoffenadviseur Pascal Smetsers hielp een bedrijf om de gevolgen voor het magazijn in kaart te brengen.

Op een bedrijventerrein dicht bij de snelweg prijkt een bedrijfsnaam in grote letters op een gevel. Als we het parkeerterrein van het gebouw oprijden, weten we net het laatste vrije plekje te bemachtigen. Het is vrijdag en de redactie mag deze ochtend mee met gevaarlijkestoffenadviseur Pascal Smetsers van evofenedex, die bij een bedrijf een ‘Lithiumbatterijen scan’ zal uitvoeren. Hierbij beoordeelt hij de opslag van alle batterijen aan de hand van de PGS 37-2. Dat is de nieuwe Nederlandse richtlijn voor de veilige opslag van lithium(-ion)batterijen, die eind vorig jaar definitief is geworden.

Bewust inkopen

Als we aanbellen bij het gebouw, staan de logistiek manager en collega Smetsers ons al op te wachten. Na een koffiestop lopen we naar het kantoor met uitzicht op de ruimte waar het… lees hier verder