Afgelopen week 5942 bezoekers
20823 geregistreerde inkopers
3935 app gebruikers

Innovatiepartnerschap: samenwerken op een gelijk speelveldGeplaatst op: 21 mei 2020

Al vier blogs lang krijg je uitleg van experts van TwynstraGudde over het innovatiepartnerschap en de toepassing ervan. Deze inzichten leidden je langs de afstemming met de markt, het afbakenen van grenzen, het kiezen van marktpartijen en verdienmodellen voor de opdrachtnemer. In deze vijfde aflevering gaat het over samenwerking en een gelijk speelveld tijdens de ontwikkelfase.

Stel je voor dat je als opdrachtgever hebt gekozen voor een innovatiepartnerschap. Waarschijnlijk merk je dan al snel dat je ook bij het inrichten van de procedure tegen vraagstukken aanloopt die je niet tegenkomt in andere procedures. In een serie van blogs beschrijven we een aantal van deze vraagstukken en dilemma’s en onze oplossingen, op basis van onze eigen praktijkervaringen. In iedere blog komt een ander thema aan de orde. Deze vijfde blog gaat over samenwerking en het bewaken van het gelijke speelveld tijdens de ontwikkelfase.

Aandachtspunt 5: samenwerking en gelijk speelveld tijdens de ontwikkelfase

De ontwikkelfase is een bijzondere fase, omdat de opdrachtgever een contractuele relatie kan aangaan met meerdere partijen tegelijkertijd. Dit kan de kans op een succesvolle innovatie vergroten, maar brengt ook een complicerende factor met zich mee. Enerzijds is samenwerking en kennisdeling tussen de marktpartijen, opdrachtgever en eventuele externe deskundigen van groot belang. Anderzijds zal er nog steeds sprake zijn van concurrentie tussen de verschillende marktpartijen, zeker als je de commerciële fase maar aan één partij gaat opdragen. De opdrachtgever zal dus op de een of andere manier de commerciële belangen van partijen en het gelijke...

Lees hier verder


Bron: duurzaamgebouwd.nl

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders