Afgelopen week 5781 bezoekers
20923 geregistreerde inkopers
4015 app gebruikers

Jeugdhulp in de achterhoek op de schopGeplaatst op: 30 jul. 2020

De acht gemeenten in de Achterhoek nemen de jeugdhulp op de schop. Van ruim 200 aanbieders nu, wordt gestreefd naar contracten met zo’n 60 aanbieders. Die aanbieders moeten vooral samenwerken en innoveren. Er wordt gezorgd voor een dekkend zorglandschap. De ingangsdatum is nog ongewis, maar uiterlijk 1 januari 2022.

Normaliseren

De plannen om de jeugdhulp op een andere manier te organiseren, komen niet uit de lucht vallen. Vanaf 2017 wordt gewerkt aan de implementatie van de visie waarmee de transformatie van de jeugdhulp kan worden ingezet, vertelt de Aaltense wethouder Joop Wikkerink, voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg sociaal van de samenwerkende gemeenten in de Achterhoek. De visie, waarin normaliseren en demedicaliseren onderdelen zijn, is vertaald in uitgangspunten voor de inkoop.

Administratieve rompslomp

Besloten werd onder meer af te stappen van contractering via open house. Nu hebben 221 aanbieders een contract. Een van de nadelen van het werken met een grote hoeveelheid aanbieders is de administratieve rompslomp, vindt Wikkerink. Ook komt de onderlinge samenwerking en innovatie niet echt van de grond. En dat is iets dat de regio nastreeft. ‘Er wordt nu te veel in...

Lees hier verder


Bron: binnenlandsbestuur.nl

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders