Afgelopen week 5237 bezoekers
20736 geregistreerde inkopers
3869 app gebruikers

Kunstmatige intelligentie ziet of aanbesteding moeite waard is of nietGeplaatst op: 26 feb. 2020

Inschrijven op aanbestedingen kost tijd en geld en leidt lang niet altijd tot succes. Maar met kunstmatige intelligentie kan het aantal treffers wel fors omhoog, beweren it-bollebozen. Met algoritmes kun je zelfs eerder dan de klant weten of hij klaar is voor nieuwbouw.

Stel dat je op vijf aanbestedingen kunt inschrijven en je hebt geen tijd om ze allemaal te doen. Welke kies je dan uit? Het liefst natuurlijk de projecten met de meeste kans op succes. “Met kunstmatige intelligentie kun je dat uitrekenen. Je kunt zelfs uitzoeken welke aanbesteding de meeste kans geeft om goed te verdienen”, zegt Koen Meeusen van NeurOp.

Hoevéél je kunt verdienen zal een algoritme nooit vertellen, wel wat de kans is dat je eraan verdient. Want daar draait het allemaal om bij kunstmatige intelligentie: kansberekening. NeurOp claimt dat het de trefkans bij aanbestedingen makkelijk met 20 tot 30 procent verhoogt.

Data uit het verleden

Er komt veel computerkracht bij kijken en veel data uit het verleden. Als een bouwbedrijf de afgelopen vijf jaar 700 keer heeft ingeschreven en 250 keer heeft gewonnen, zijn van beide categorieën genoeg kenmerken...

Lees hier verder


Bron: cobouw.nl

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders