Laadnetwerk uitgebreid tot 600 snellaadstations

Het netwerk van publieke snellaadstations in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht wordt tot en met 2030 uitgebreid tot 600. MRA-Elektrisch heeft hier met de 3 provincies en groot aantal gemeenten een succesvolle gezamenlijke aanbesteding voor gedaan.

Shell Recharge, TotalEnergies en NXT 50five gaan de snelladers plaatsen, beheren en exploiteren. Het is voor het eerst dat gemeenten in Nederland een gezamenlijke aanbesteding voor snelladers deden. Meer dan driekwart van de 74 gemeenten in de 3 provincies bundelden hiervoor hun krachten. “Samen realiseren we zo een hoogwaardig en toegankelijk basisnetwerk van publieke snelladers”, aldus Jeroen Olthof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. “Met 1 gezamenlijke aanbesteding in 1 klap tot wel 600 snellaadstations erbij. Dat is precies waar met de groei van het elektrisch rijden steeds meer behoefte aan is.”

Elektrische rijders kunnen de eerste nieuwe snelladers medio 2024 al gaan gebruiken. Gemeenten hebben 176 voorkeurlocaties aangewezen waar de schop snel de grond in kan. Er komen zowel snelladers op corridorlocaties (strategische locaties buiten de bebouwde kom) als op kortparkeerlocaties binnen de bebouwde kom. Denk bijvoorbeeld aan… lees hier verder