Meerderheid horecaondernemers vindt duurzaamheid belangrijk

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de Nederlandse foodsector. Uit onderzoek dat is uitgevoerd in juni 2024 door de Group7 Professional Community blijkt dat een aanzienlijke meerderheid van de sector duurzaamheid belangrijk vindt.

Het onderzoek, uitgevoerd onder 369 respondenten uit de segmenten horeca, fastservice en catering, laat zien dat 56% van de respondenten duurzaamheid (zeer) belangrijk vindt voor hun bedrijf. De nadruk op duurzaamheid is het grootst in de cateringsector (73%), gevolgd door horeca (59%) en fastservice (38%). Respondenten die onderdeel zijn van een keten of centrale inkoop, vinden duurzaamheid vaker belangrijk (70%) dan zelfstandig opererende bedrijven (52%).

Acties tegen voedselverspilling en andere trends

Een derde (33%) van de respondenten beschouwt het tegengaan van voedselverspilling als de belangrijkste duurzaamheidstrend. Andere toptrends zijn het gebruik van lokale producten (20%) en… lees hier verder