Afgelopen week 6251 bezoekers
20392 geregistreerde inkopers
3663 app gebruikers

Minder voedselverspilling: ook inkoop heeft een rol



Geplaatst op: 09 okt. 2019

Blog by Mireille Vrijenhoek - Een derde van alle voedselproductie wereldwijd wordt verspild. Sustainable Development Goal 12.3 vraagt om een halvering van voedselverspilling in 2030. Jaarlijks gaat er per persoon 40 kilo eetbaar voedsel in de afvalbak (circa 140 euro!). Bijna driekwart daarvan is brood, zuivel, groente en fruit.

Voedselverspilling heeft een enorme impact op het milieu. Door het weggooien gaan ook alle grondstoffen en energie die nodig waren om deze producten te telen, vervoeren, koelen, bewerken en verpakken verloren. Die energie komt vooral van fossiele brandstoffen!

Bij zorginstellingen is geconstateerd dat ca. 20% door het niet consumeren van warme maaltijden in de afvalbak verdwijnt. Het terugdringen van voedselverspilling begint met het in kaart brengen waardoor dit ontstaat: ga cliënten vragen wat ze lekker vinden en ...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders