Afgelopen week 5102 bezoekers
17928 geregistreerde inkopers
2848 app gebruikers

MVI en MVO: er is nog een wereld te winnen

216 x bekeken

Geplaatst op: 09 nov. 2017

Het is in de praktijk niet gemakkelijk om aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) concreet invulling te geven. Meer regelgeving zorgt namelijk niet automatisch voor een beter MVO-beleid bij organisaties. En vrijwillige initiatieven zijn vaak te vrijblijvend. MVO en MVI blijven dus een uitdaging, voor nu en in de toekomst, niet alleen voor de overheid maar voor ons allemaal.

Door: Royan van Velse en Floris Engeln* 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Het gaat niet alleen maar over de uitputting van de grondstoffen en het verdwijnen van diersoorten, maar ook over het broeikaseffect, armoede en gezondheid. Iedere dag opnieuw lezen we hier iets over en worden we met het almaar groeiende probleem geconfronteerd.  

Uit de actualiteit van het onderwerp blijkt dat iedereen ermee te maken heeft en dat, zonder ingrijpen, iedereen op den duur slachtoffer zal worden van een gebrek aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het probleem is mondiaal van aard. In de Universele...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders