Afgelopen week 5275 bezoekers
20275 geregistreerde inkopers
3590 app gebruikers

Naar een inkoopjaarplan op één A4 (herhaling)Geplaatst op: 03 sep. 2019

Inkoop is traditioneel vaak gericht op rechtmatigheid en/of doelmatigheid. Maar als inkoop echt waardevol wil zijn, moet de focus vooral liggen op doeltreffendheid, dus het bereiken van de doelstellingen van de eigen organisatie of onderdelen daarvan. Een inkoopjaarplan op één A4, opgesteld aan de hand van de OGSM-werkwijze, is hiervoor een prima instrument.

Door: Maud van Vliet en Eline Kevenaar*

Digitalisering, competentieverbetering, ketenintegratie, innovatie, reorganisatie, hoe om te gaan met huisvesting, facilitaire diensten binnen het budget en contractmanagement: allemaal initiatieven en manieren om organisaties te verbeteren. Iedereen en elke organisatie heeft plannen. Het probleem is echter dat veel plannen niet goed of concreet genoeg zijn en/of te weinig draagvlak hebben. Businessgedreven inkoop maakt dit wel mogelijk met een inkoopplan op één A4, dat leidt van doelstellingen naar concrete acties en activiteiten.

OGSM is een krachtige methode om de inkoopdoelen aan het organisatiedoel te verbinden

Eilandjes met individuele plannen

Tijdens het proces van organisatieverbetering hebben de verschillende stakeholders en afdelingen in de regel hun eigen belangen, waardoor eilandjes ontstaan met individuele plannen. Het probleem zit vaak in het ontbreken van overzicht, waarbij het hoogste ...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders