Afgelopen week 5741 bezoekers
19862 geregistreerde inkopers
3315 app gebruikers

Omzet groothandel bijna 5 procent hogerGeplaatst op: 06 dec. 2018

In het derde kwartaal van 2018 was de omzet in de groothandel 4,9 procent hoger dan een jaar eerder. Vooral de oliehandel en de handel in bouwmaterialen zetten meer om. De omzet in de metaal- en ertshandel en die in restmaterialen was lager dan een jaar eerder. Het aantal ondernemers in de groothandel dat aangeeft last te hebben van personeelstekort liep op naar bijna 18 procent. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers.

In het derde kwartaal van 2018 werd 5,3 procent meer geïnvesteerd in woningen dan een jaar eerder. De groothandel in bouwmaterialen zette 6,4 procent meer om dan in het derde kwartaal van 2017. Ook de groothandel in verwarmingsapparatuur zette meer om (+6,7 procent). Mede door prijsdruk op de metaalmarkt kwam de omzet in de groothandel voor metaal en metaalerts lager uit (-7,4 procent). Ook in de schroothandel was dit het beeld, met bijna 5 procent minder omzet.

Meer vraag naar elektronische apparatuur

Bij de groothandel in olie en steenkool was het verschil in omzet met een jaar eerder het grootst, met een stijging van ruim ...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders