Afgelopen week 5631 bezoekers
20206 geregistreerde inkopers
3542 app gebruikers

Ondernemen in Kampen: “Doet u ook uw inkopen bij de plaatselijke ondernemers?”Geplaatst op: 14 mei 2019

Een beetje vreemde vraag, maar voor ondernemers wel belangrijk. En dan doel ik hier nu niet op de burger, maar op de inkoop van de gemeente Kampen. Enig idee hoeveel euro de gemeente Kampen per jaar inkoopt? Uit onderzoek blijkt dit ca. 1.500 euro per inwoner per jaar te zijn. Kampen heeft ongeveer 53.000 inwoners, dus het totale inkoopbedrag is dan 79 miljoen euro.

Een fors bedrag! En daarmee is Kampen een belangrijke economische speler. Waar wordt dat geld dan allemaal aan uit gegeven? Denk hierbij aan wegen, gebouwen, groenonderhoud, schoonmaak, catering, beveiliging, ict, kantoorinrichting, etc. Een breed s cala aan producten die door lokale ondernemers geleverd kunnen worden.

Maar kunnen lokale ondernemers ‘een greep in die kas doen’? Met andere woorden; worden ondernemers in de gelegenheid gesteld om mee te doen bij inkoop en aanbestedingen? Het antwoord op die vraag is ja. Maar... Landelijke wet- en regelgeving zorgt ervoor dat niet alles onderhands kan worden gegund. Boven bepaalde bedragen moeten er meerdere offertes worden gevraagd om uiteindelijk te komen tot een optimale prijs-/kwaliteitsverhouding. Het gaat immers om ...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders