Ook de bouwsector ontkomt niet aan de wet maatschappelijk ondernemen

Wetgevers in Nederland en Europa werken hard aan regels die bedrijven verplichten rekening te houden met mens en milieu. In de bouwsector zullen in eerste instantie de internationale ‘grote jongens’ met strengere regelgeving te maken krijgen, maar ook de rest van de keten zal de effecten voelen.

Boskalis-topman Peter Berdowski veroorzaakte begin deze maand beroering over het Nederlandse vestigingsklimaat. In een interview met Het Financieel Dagblad dreigde hij met een vertrek van de baggeraar uit Nederland. Aanleiding is een nieuwe wet rond internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) die deze week besproken wordt in de Tweede Kamer.

De nieuwe regels zouden bedrijven verplichten verantwoordelijkheid te nemen voor de effecten van hun activiteiten op mens, milieu en maatschappij, ook als die plaatsvinden in buitenland. Deze zorgplicht baart Berdowski zorgen. Ondernemingen die internationaal handelen moeten hierdoor voorkomen dat hun… lees hier verder (abonnement mogelijk vereist)


Bron: cobouw.nl