Afgelopen week 5102 bezoekers
17928 geregistreerde inkopers
2848 app gebruikers

Past uw leverancier bij de strategie van uw facilitaire organisatie?

195 x bekeken

Geplaatst op: 11 okt. 2017

Binnen de facilitaire organisatie is het essentieel is om de facilitaire strategie te laten aansluiten op de corporate bedrijfsstrategie. Welke doelen streeft de organisatie na en hoe kan de facilitaire afdeling hierin ondersteunen. Is de organisatie een echte prijsvechter met lage overheadkosten, dan kan het logisch zijn dat de facilitaire afdeling hier ook op stuurt. Wanneer de organisatie zich meer richt op klantbeleving en tevredenheid, dan kan hier een bijpassende facilitaire strategie voor worden opgesteld.

Het belang van goede facilitaire inkoop
Het selecteren en managen van leveranciers en dienstverleners is een complex en onmisbaar onderdeel van de facilitaire bedrijfsvoering. Zonder de toelevering van goede producten of diensten kan er geen invulling worden gegeven aan de interne klantvraag en de organisatiestrategie. Dit klinkt heel logisch, maar het gebeurt meer dan eens dat contracten vanuit praktisch oogpunt worden afgesloten. Daarbij wordt dan niet gekeken naar het strategische belang van de organisatie.

Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaakcontract. Met dit contract zorgt u ervoor dat het gebouw wordt schoongehouden tegen de laagste prijs voor een duur van vijf jaar. Het is fijn dat er niet teveel wordt betaald aan schoonmaak, maar er is ook geen ruimte voor extra service. Schoonmakers staan onder tijdsdruk en krijgen niet of nauwelijks de ruimte om iets extra’s te doen voor de interne klant. Het gastvrijheidsaspect van schoonmaak is als kwaliteitscriterium niet meegenomen in de leveranciersselectie, terwijl de facilitaire strategie juist een hoge mate van gastvrijheid aan de interne klant belooft. Een scherp geprijsd schoonmaakcontract alleen past dan niet goed dan bij de facilitaire organisatie en...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders