Afgelopen week 5102 bezoekers
17928 geregistreerde inkopers
2848 app gebruikers

Publiek Vervoer definitief aanbesteed

220 x bekeken

Geplaatst op: 10 nov. 2017

De levering van publiek vervoer in Groningen en Drenthe is definitief gegund aan Connexxion en een aantal taxibedrijven. De bedrijven zijn de komende jaren verantwoordelijk voor de uitvoering van kleinschalig vervoer, zoals Wmo- en leerlingenvervoer, buurtbussen en vervoer op afroep.

Publiek Vervoer is opgedeeld in vijf percelen die gegund zijn aan Taxi Nuis, UVO, Connexxion in combinatie met De Grooth vervoer, De Vier Gewesten in combinatie met Taxi Dorenbos en TCZ. Zij zullen per 9 april 2018 voor publiek vervoer gaan rijden.

Ruim twee jaar geleden zetten 35 gemeenten, de provincies Groningen en Drenthe en het OV-bureau Groningen Drenthe, de aanbesteding in de markt. In de aanbesteding zitten het Wmo-vervoer, het leerlingenvervoer, Participatiewetvervoer, de Hubtaxi en ondersteuning van buurtbussen en lokaal vervoer.

De gunning was een complex proces waarbij een van de verliezende partijen, ZCN Totaalvervoer, dreigde een kort geding aan te spannen. Dat kort geding trok ZCN echter in. In plaats daarvan liet het...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders