Afgelopen week 5275 bezoekers
20275 geregistreerde inkopers
3590 app gebruikers

Rijksinkoop verrijkt met lessen van leveranciers inkoopdienstenGeplaatst op: 06 jun. 2019

Bij de rijksoverheid hebben de leveranciers van de raamovereenkomst Inkoopadviesdiensten nu 3 jaar ervaring met hun dienstverlening aan de inkoopuitvoeringscentra. Tijd voor deze leveranciers om zich te verenigen en de ‘verantwoordelijken voor inkoop’ binnen het Rijk te verrijken met hun best practices.

De leveranciers AevesBenefit, Conducto, Emeritor, Inquest, Pro10, Significant, Supply Value en Yacht zijn normaal gesproken elkaars concurrenten. Maar op 13 mei 2019 waren ze even hechte collega’s en organiseerden zij samen een bijeenkomst in het Yacht-gebouw in Diemen. Ze gaven daar het Rijk een uniek kijkje in hun wereld.

Toenemende complexiteit inkoopadviesdiensten

In zijn opening vertelde Commercieel directeur Bram van Beetz (Yacht) over de krapte op de arbeidsmarkt. Volgens Bram wordt het steeds moeilijker om geschikte kandidaten te vinden. “Dat komt niet alleen door de krapte, maar ook door de toenemende complexiteit van deze vorm van dienstverlening.”

Met elkaar in een keten

Otto van Stekelenburg (account director Yacht) stelde daarna enkele vragen aan Siep Eilander, voorzitter van de NEVI. Eilander gaf de aanwezigen een inkijkje in zijn tijd bij het Rijk. Hij was betrokken bij de oprichting van IUC’s en de ontwikkeling van categoriemanagement. “Als je kijkt naar de ontwikkelingen van inkoop in het algemeen, is het vooral 'keten denken'", vertelt Eilander, “we hebben ...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders