Afgelopen week 6139 bezoekers
20683 geregistreerde inkopers
3853 app gebruikers

Rotterdammer op Zuid profiteert niet van social returnGeplaatst op: 12 feb. 2020

De resultaten van het Rotterdamse social return-beleid zijn beter dan in de andere grote steden, maar vallen voor bewoners van Rotterdam-Zuid sterk tegen. Dat moet beter, vindt Paul Hofstra van de Rekenkamer Rotterdam.


Doelstelling niet behaald

Dat is één van de conclusies uit het onderzoekrapport van de Rekenkamer Rotterdam dat vandaag verschijnt. De gemeente Rotterdam verstrekt via aanbestedingen voor zo'n achthonderd miljoen euro aan opdrachten per jaar. De ambitie van het social return-beleid is dat 34 miljoen daarvan besteed wordt aan het creëren van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of stageplekken voor scholieren. Die doelstelling is volgens de rekenkamer niet behaald. Bovendien kwam slechts 55 procent van de plaatsingen ten goede aan Rotterdammers. Inwoners uit Rotterdam-Zuid kwamen zelfs maar één op de tien keer aan de beurt, ondanks het feit dat vier op de tien Rotterdamse bijstandsgerechtigden op Zuid woont.

Buitengewoon laag

Paul Hofstra, directeur van de Rekenkamer Rotterdam, vindt dat percentage buitengewoon laag. Het is een verrassend resultaat gezien het feit dat er...

Lees hier verder


Bron: binnenlandsbestuur.nl

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders