Afgelopen week 5741 bezoekers
19862 geregistreerde inkopers
3315 app gebruikers

SGP en GroenLinks willen gemeenten meer vrijheid geven voor de inkoop van zorgGeplaatst op: 05 dec. 2018

Nederland volgt te strikt de Europese richtlijnen voor het aanbesteden van zorg in gemeenten, zeggen GroenLinks en SGP. Gemeenten moeten weer vrijheid krijgen.

De verplichte Europese aanbesteding van jeugdzorg en Wmo-hulp gaat mogelijk van de baan. GroenLinks en SGP komen met een wetsvoorstel om de verplichting te schrappen. Volgens de twee partijen is Nederland op dit punt onnodig strikt in het naleven van Europese regels.

Volgens GroenLinks en SGP kan de Kamer eenvoudig zelf de Aanbestedingswet aanpassen. In die wet uit 2016 werkte Nederland de Europese regels voor aanbestedingen uit. Door jeugdzorg en Wmo, die onder meer de zorg voor chronisch zieken regelt, in die wet uit te zonderen, is het opgelost, stellen GroenLinks en SGP voor. Hun plan komt tegemoet aan brede onvrede in de Kamer over de verplichte aanbesteding, al moet nog blijken of andere partijen deze oplossing van GroenLinks en SGP steunen. Voor het eerst trekken die twee partijen samen op.

“De regels zijn nu strenger dan nodig, strenger dan de geest van de Europese richtlijn. Zorg is altijd iets geweest waar ...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders