Afgelopen week 5237 bezoekers
20736 geregistreerde inkopers
3869 app gebruikers

Snelle inkoop extra beademingsapparatuur en mondkapjesGeplaatst op: 25 mrt. 2020

Bij het Erasmus MC is het aantal beademingsplaatsen uitgebreid van 40 naar 110. ‘De extra benodigde apparatuur en toebehoren kon deels worden betrokken uit onze operatiekamers, maar het grootste deel moest stelt op sprong worden ingekocht’, vertelt strategisch inkoper Vincent Suttorp.

Inkoopcrisisteam

Binnen de inkoopcombinatie Ziekenhuis Apotheken Academische Ziekenhuizen (iZAAZ) is een inkoopcrisisteam gevormd. Dagelijks vindt nu overleg met leveranciers plaats over de essentiële producten die in het kader van de bestrijding van de coronacrisis nodig zijn. Leveranciers doen hun uiterste best om aan de gestegen vraag naar bepaalde producten te kunnen voldoen, zo is inmiddels duidelijk. ‘Er zijn momenteel geen leveringsproblemen, we hebben nog voldoende voorraden’, aldus zijn collega Peter Roos, ziekenhuisapotheker.

Passeren landsgrenzen is problematisch

Het probleem is vooral het passeren van landsgrenzen. Daar komt bij dat landen terughoudend zijn in het vrijgeven van voorraden. Als er problemen zijn, dan wordt de Nederlandse ambassade in het betreffende land ingeschakeld. Binnen de Nederlandse Federatie van Universitair Ziekenhuizen is het Erasmus MC verantwoordelijk voor de inkoop van mondkapjes. Het ziekenhuis werkt hierbij nauw samen met het ministerie van VWS. Met succes: de hand kon worden gelegd op een partij van een kleine 700.000 mondkapjes. Deze zijn direct gedistribueerd naar de plaatsen waar de nood het hoogst is.

Naar dossier Inkoop en supply management in de huidige Corona tijd

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders