Afgelopen week 5741 bezoekers
19862 geregistreerde inkopers
3315 app gebruikers

Succes hebben als inkoopprofessional



Geplaatst op: 06 dec. 2018

Inkoopprofessional Yvonne Weiss vertelt

Succes hebben, dat wil bijna iedereen. Maar wat is succes voor jou? Procurement Professional Yvonne Weiss koos er bewust voor om expert te worden in haar vakgebied. Succes betekent voor haar: klantverwachtingen overtreffen én zelf tevreden zijn met je werk en groeipad.

Volgens Van Dale is succes ‘een goede afloop, uitkomst of uitslag’ en ‘iets dat goed afloopt’. Ik denk dat het een subjectief en relatief begrip is. Voor jou is succes waarschijnlijk iets heel anders dan voor mij. Het is afhankelijk van je dromen, je levensverhaal, kwaliteiten en ambities. Zo kom ik tot een persoonlijke definitie van succes en die is ‘het voldoen aan of overtreffen van de klantverwachtingen en tevreden zijn met hoe je dit doet.’

Ontdekken waar je passie ligt

Toen ik drie jaar geleden afstudeerde als bedrijfskundige, ging ik meteen aan het werk. Maar welke kant ga je op als je een brede opleiding hebt afgerond en veel dingen leuk en boeiend vindt? Ik liet het op me afkomen en was voor ik het wist tweeëneenhalf jaar verder. In die periode heb ik ontdekt dat mijn passie bij inkoop lag, maar wat ik nog miste was succes.

Expert in een vakgebied worden

Ik kwam er ook achter dat succes voor mij afhankelijk is van het zijn van een expert in mijn vakgebied. Iemand die echt verstand van zaken heeft. Hoe je pak je dit aan? Je leert het snelst door aan verschillende opdrachten te werken voor bedrijven in verschillende branches en met verschillende collega’s. Het leek me niets om elk jaar voor een ander bedrijf te gaan werken en vanuit deze gedachte kwam ik bij DPA terecht.

Een goede match

Onder het motto ‘improving your performance’ verbindt DPA gespecialiseerde professionals aan gerenommeerde opdrachtgevers. Naast een platform met uitdagende opdrachten biedt DPA veel mogelijkheden om je vakkennis en competenties te ontwikkelen. Dit sprak me aan en daarom ging ik graag in op de uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Dit verliep heel prettig en open. Geen standaard vraag- en antwoordgesprek, maar een dialoog over wat ik in de toekomst zou willen doen. Dat er een goede match was, werd al snel duidelijk.

Vrijheid en persoonlijke begeleiding

Vier maanden verder ben ik blij dat ik deze overstap heb durven maken. DPA biedt me de kans om aan passende uitdagingen te werken en me te ontwikkelen op inkoopgebied. Je krijgt hier veel vrijheid, maar - waar nodig - ook begeleiding. Naast de praktijkervaring die ik opdoe volg ik een inkoopopleiding. Zo krijgt mijn ontwikkeling een extra versnelling. En dan zijn er ook leuke events waar je van je DPA-collega’s kunt leren.

Improving your performance

Na mijn definitie van succes heb ik nu ook de weg erheen gevonden. Ligt jouw passie ook bij inkoop en wil je nog ‘succesvoller’ worden? Voor het vakgebied Procurement & Facility heeft DPA je veel te bieden. Ik kan je zeker aanraden om contact op te nemen als je aan je ontwikkeling – en succes – wilt werken.

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders