Afgelopen week 5102 bezoekers
17928 geregistreerde inkopers
2848 app gebruikers

Tender ingenieursdiensten Rijkswaterstaat een puinhoop: Nooit meer anoniem inschrijven

210 x bekeken

Geplaatst op: 12 okt. 2017

Anoniem inschrijven leek zo’n goed idee om belangenverstrengeling en vriendjespolitiek te voorkomen. De Rijkswaterstaat-tender voor de ingenieursdiensten draaide uit op een puinhoop met veel frustratie en drie rechtszaken. Welke lessen zijn geleerd?

Rijkswaterstaat maakt regelmatig gebruik van ingenieursbureau’s bij de voorbereiding van projecten. Met de deelcontracten binnen de raamovereenkomst is jaarlijks enkele tientallen miljoenen euro’s gemoeid. Grote en kleine adviesbureau’s dingen mee: wie niet aan boord zit bij het raamcontract heeft minimaal 3 jaar geen werk bij de Rijkswaterstaat.

Het duurde veel te lang allemaal
Dit keer hebben de bureau’s extreem lang in onzekerheid gezeten over de uitkomst van de tender. November 2014 begon Rijkswaterstaat met de voorbereidingen van de tender en in november 2016 diende het laatste kort geding over de uitkomst. Veel te lang, vinden alle 24 betrokken partijen, waaronder Arcadis, Advin, Tauw, Sweco, Nebest, Megaborn en RoyalHaskoningDHV.

“Het is niet gegaan zoals we samen hadden gedacht”
“Het is niet gegaan zoals we samen hadden gedacht”, concludeert Jessie van der Linden, directeur Inkoop- en Contractmanagement Grote projecten en onderhoud bij Rijkswaterstaat met gevoel voor understatement. Zij wil graag aan de slag met de Marktivisie en inzetten op betere samenwerking.

Rijkswaterstaat is samen met de markt opgetrokken bij de evaluatie van de tender door bureau Significant. De hoofdconclusie is dat de ingenieursbureau’s hele andere verwachtingen  hadden over...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders