Afgelopen week 6139 bezoekers
20683 geregistreerde inkopers
3853 app gebruikers

Thales vervangt pensioengerechtigde assentellersGeplaatst op: 11 feb. 2020

Technologiebedrijf Thales start komend jaar met de vervanging van duizenden assentellers en honderden bijbehorende systeemkasten. Deze sensoren in de baan zorgen verspreid door het land voor een veilige treindetectie op de trajecten die geen gebruik maken van spoorstroomlopen om de positie van de trein te bepalen. Het bestaande systeem is inmiddels ruim 25 jaar oud en aan vervanging toe.

De vervangingsoperatie werd in 2017 door ProRail in de markt gezet via een aanbesteding. Uiteindelijk rolde Thales er vlak voor de jaarwisseling uit als winnende partij en kon het ontwikkelings- en valideringswerk beginnen. Inmiddels zijn nu bijna twee jaar later alle goedkeuringen van ProRail voor het nieuwe systeem rond en start de daadwerkelijke uitrol. Het eerste traject dat van het nieuwe AZLM-systeem zal worden voorzien is dat bij Zwolle en Groningen. Daarna volgen onder meer het Theemswegtracé in Rotterdam en de vervangingen van het oude AzL90-systeem.

Kwart van het netwerk

In de komende tien jaar worden alle 2.500 bestaande assentellers en 220 systeemkasten in het Nederlandse spoor vervangen. Het gaat hierbij alleen om de bestaande...

Lees hier verder


Bron: spoorpro.nl

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders