Afgelopen week 5425 bezoekers
18857 geregistreerde inkopers
3059 app gebruikers

Top 10 tenderklachten: MKB klaagt vaker over clusteren ‘Markt staat 2-0 achter’Geplaatst op: 12 mrt. 2018

Gww-bouwers klagen steeds vaker over hoge eisen en gestapelde opdrachten. Bijna 100 klachten kwamen vorig jaar binnen bij het Adviescentrum Aanbesteden GWG dat zich inzet voor het MKB. “Ook gemeenten en waterschappen clusteren steeds vaker onnodig”.

Advocaat Joost Haest van Severijn Hulshof Advocaten adviseert bij veel van de klachten die bij het adviescentrum binnenkomen. Met een voorliefde voor kranen en graafmachines ligt zijn hart bij de gww-aannemers.

Relatief vaak staat hij marktpartijen bij met rechtszaken. Nog veel vaker adviseert Haest wat de beste tactiek is en daarbij moet hij constateren dat de markt relatief vaak aan het kortste eind trekt.

De voet dwars gezet

“Bij veel opdrachten wordt het MKB de voet dwars gezet en komen kleinere ondernemingen niet meer in aanmerking voor opdrachten. Het is bijna onmogelijk om daar effectief over te klagen, maar de wet is daar wel duidelijk over. Onnodig clusteren mag niet en het MKB verdient een positie. In de Europese regelgeving hierover heb ik 24 passages geturfd die daar expliciet op in gaan”, schetst de advocaat.

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders